Rasa Malas dan Mengantuk

Ada ke ibu2 yg rasa macam sy, sejak masuk 20week ni rasa malas yg amat. Asyik megantuk jaa. Banyak kerja tergendala. Nasib suami memahami. Kadang2 tdo lpas zohor tu sampai nak masuk asar🤣. Then malam tdo awal, rasa mengantukk sangat2.

7 Các câu trả lời

sama lah kita.. awal2 dulu mmg ngantuk, penat walaupun xbuat apa.. start 16w sy dah aktif balik, boleh makan macam2.. ehh tiba2 skrg masuk 20w jadi mengantuk xboleh bincang😂 keje rumah mmg satu pun xbuat, suami operasi so balik rumah mak, mmg jadi princess je la huhuhu.. sy dah bgun kul 11pagi, dlm kul 3-4 start mengantuk, sedar2 mmg akan tertido sampai kul 6 gitu.. malam pulak asyik menguap. tp kalau dapat berjalan, hilang ngantuk penat tu😂

Saya pula terbalik. Dari awal prgnant smpai 18 minggu mmg malas sangat. Tidur je. Lagi pun memang mual. Semua kerja rumah suami buat. Tpi start masuk 19 minggu tu hari2 masak sendiri. Seronok pulak. Dh boleh masak mcm biasa 😂 dh hujung2 nnti perut dh makin besar tktau la plk cemana 😂

Samelah… mase bekerja akan rase mengantuk dekat pukul 11 ke atas…kdg2 tertidur sampai tongkat dagu dekat meja office… kalau malam rase nak tido awal dalam pukul 10lebih…tapi disebabkan tido skali dgn anak yg umur setahun, jadi akan kerap terjaga tiap2 30minit…

Saya pula productive kalau blh hari2 nak ajak husband kluar g jalan2. Maybe sbab housewife kot bosan duk dlam rumah. Dlam rumah pun x buat keje rumah juga so mmg bosan la. Kerje dlam rumah yg dibuat hanyala masak je sbab suami suka masakan bini sendiri🤣

Saya pun ada masa selalu tidur zoho-asar. Tp kerja rumah siap 100%. Masak sekali dua je sehari, sebab xboleh berdiri lama. Keluar jalan pun kerap. Berjalan dalam mall. Bangun tidur pun lewat pukul 11 hahaha 🤣🤣🤣 sama 20weeks

saya pun 20weeks. tapi dari early pregnant mcm tu, sampai skrg tk masak. nk gi keje nangis sbb malas. asik nk tido je

sama la menantuk kat tmpt kerja,,x da mood nak bckp sngt,,bby aktif grak2,,mak ny pulak x aktif asyik mngantok