mak mentua tak ambil kesah

Ada ke dekat sini. Kite menantu mengandungkan cucu die. Tapi die kesah cucu bile da lahir je. Kite ni die buat tak tau je. Kite cakap sini sana sakit.. badan tak berapa sihat. Die buat tak dengar je. Yang die kesah cucu die. Sakit hati tak? Mak mentua ambik syarat bile depan anak die je. Macam mana nk kuat kan hati yang sakit ni. Sy tgh pregnant 34minggu 2nd baby?

23 Các câu trả lời

kalau i xksah pom as long as my husband and mymom take good care for me. lgpn klau blik kg mntua sy jrg dok umh dia sbb xselesa ad sdara laki ramai and suami pon memahami sgt bab² ni,

Bersabar dan terus bersabar insyallah allah sebaik perancang segalanye mungkin ade kebahagian di suatu masa..pembawakan budak jangan di ikut kan sangat be positive doa selalu..

sy pon mengalami situasi yg sme gak sis.. spjg pregy xpnh pon dye tnye pape.. tp sy thu dye mmg xsuke sy pon.. trime sy pon sbb terpkse jek.. ikt kehendak anak dye..

Biasa la mentua... Kita menantu ni ibarat menumpang jer kalau tinggal sebumbung dgn mertua... Sbr slgi ada kesbrn... Tu je mmpu... Asalkn husben ok dgn kita...

Mak mertua kena buat apa eh?? 😅 Serious pelik dengan soalan sis ni. What do you expect? Rasanya mungkin kena muhasabah diri jugak tu. Macam mana hubungan u dengan mil.

4y trước

Hahaha. Lain orang lain cara sis. Tak semua mertua layan menantu macam anak. Tak perlu stress fikir cara dia layan kita. Buat relaks jela. Buat hal sendiri, bahagia hidup

Mak mertua xsama dengan mak sendiri. Awak pun nak jadi mak dah. Jagalah kandungan awak baik2. Xperlu kisahkan benda2 begitu & sakitkan hati sendiri.

sabar je. nk buat mcm mana. jgn dipikir sgt. kesian bb dlm perut tu kalau mak nya stres2

Np kisahkan mak mertua yang tak kisah.. janji suami kisah 😅

sy bkn menantu pilihan😓skrg dh 33mggu...skali pun x pernah tnye...nasib2

X mati pon sis kalo mak mertua x syg.. jgn di ikut hati terase sgt

4y trước

Hahahah so true. Lagi better dia tak kisah dari “buat-buat” ambil kisah. Biar mentua tak kisah jangan diajaknya anak dia tak kisah sama. Yang ni baru patut risau