Gerakan bayi

Ada kah mama2 di sini mngndung 37 minggu,tapi gerakan bayi kurang..sya dari jam 9 pagi smpai jam 1 bru rasa 3 kali gerakan..itu pun gerakan lemah,selalunya klu sdh jm 1 tngh hri sdh smpai 5x kiraan gerakan..kadang lebih lagi.macam risau pula,sudah lah sy ada msalah GDM..

2 Các câu trả lời

Asalkan dalam tempoh 12jam tu kena cukup 10kick mommy.. even twist & turn pon dikira.. sy dulu ade gdm jugak memang nurse kate salah satu sebab kurang gerak..mcm sy cukup kick 7-8pm. Paling awal 5pm. Mmg lambat. time sy nak tido 2,3 pagi baru baby aktif giler. . But mcm mommy cakap la klo beza sangat time kiraan tu boleh da refer hospital, nanti doktor check heartbeat & scan baby.. hati mommy pon tenang sikit

Sis pegi hosp.. Bgtau nk cek baby, gerakan kurang dan lemah. Jgn tunggu..