Selalu pedih ulu hati.

hello ada ka ibu ibu yang macam saya sering pedih ulu hati. sakit sangat , ada ka petua supaya kurang rasa pedih ulu hati. #trismeterketiga #firstmom #pleasehelp #firstbaby

2 Các câu trả lời

saya masa ank 1st-3rd xpernah kena. ni ank no 4 kerap kena pedih ulu hati. so saya elakkn maknan pedas, berminyak dan jgn mkn lewat. kira mkn skit2 tp kerap untuk elakkn. klu ada termkn pedas tu saya cover blk dgn minum susu. so far alhamdulillah menjadi. tp Kdg2 lupa minum susu n lmbat mkn sbb dok pk nk mkn apa kena jgk pedih ulu hati bila nk tdo mlm. tp kurang la skit klu bjaga2 tu

Petuanya, elakkan makanan, minuman dan aktiviti yg bg trigger pedih ulu hati