Rokok

Ada cara tak nak bagi suami kurang merokok... Suami kerap sangat merokok.. Bila tegur dia marah saya balik..

34 Các câu trả lời

Sy dr awal kahwin smpai lah pregnant ni mmg suami faham dia akan keluar dkt luar utk hisap rokok dia tak merokok pun dalam rumah.. mmg susah nak suruh berhenti sis sbb dah ketagih cuma cadangan sy sis bincang elok2 dgn suami suruh dia merokok tu jauh2 sikit.

I wish i knew. 🤣 Buat lah macam mana pun, main psikologi dia, ubah tabiat merokok dia, pod, vape segala benda tetap tak jalan. Kita bertegas pun, kita dimarahnya. Macam lah rokok tu sumber kehidupan. Nak tunggu orang keliling mati baru sedar kot.

suami sy pun merokok jgak...masa mula2 pregnant dulu,sy slalu tegur dy pasal rokok tp x dgr ckp sampai la sy gugur d sbbkn bau dan asap rokok dy tu..baru menyesal..now pregnant lagi..tp tiap kali lps dy merokok dy tukar baju,cuci tgn dan mulut dy..

Org merokok ni degil. Sbb kalau dia tk degil, skali kita ckp suh benti dia akan benti. So tkyh suruh dia kurang merokok. Suruh dia merokok jauh drpd kita sudah. Jgn merokok depan kita dan anak anak sudah mamadai. Nasib baik suami saya tk merokok.

2y trước

Baguss suami awakk kalau suami saya tk dgr ckp langsungg

Cm saya sebelum kawin dye sndri yg nk stop rokok.. Huhu alhmdlilahh.. Sblm kawin dye dh stop smpai skrg.. Then puji laa dye.. Haa bru laa xbusuk.. Haa baru cantik gigi.. Law isap rokok, gigi xlawa

laki sy pun kuat rokok.. kdg kalo thidu bau rokok rasa nak ngamuk ja.. kang d tegur.. sentap.. xble d tegur lgsung.. da ada anak kecik pun masi x phm2 lg.. sblm kawin da vkp da

Suami sy berhenti merokok sebelum kawen lagi tapi lepas kawin dia mintak izn hisap rokok daun.. sy bagi je sebab kesiian n dia tak hisap depan sy , dia akan hisap jauh dari saya😁

4y trước

Rokok daun lagi bhya. Takde filter... jgn bg isap sng. Sy sllu igtkn suami. Rokok punca kanser. Sbb housemate sy pya bpak mnggal kanser sbb heavy smoker. Sbb sy ckp kt husbd. Smpai dia bnti

kena selalu tegur kot. maybe dengan emotional stories make sure dia tahu you sedih? hopefully dia akan selalu ingat pesanan you bila dia rokok.

Sy semnjak mngdung suami yg pahm sendiri.. Mesti die isap rokok jauh2..dalam kereta lngsung xisap.. Klau dekt rumah die isap kt luar rumah..

Jangan dibebel. Lagi ditegah lagi dibuat. Buat buat berlakon je sakit bagi die rasa serba salah sebab punca bau rokok tu