baby songsang

Ada apa2 cara yg ok x, yg boleh buat baby bpusing duduk dlm keadaan yg betul kepala dbwh? Now i da 36 weeks but still x bpusing lg...berat baby 2.8

81 Các câu trả lời

Normal sis.. Sy dekat 35 minggu baru baby pusing kepala bawah.. Banyakkan kalau solat sujud lama².. Banyak doa time tu.. Insyaallah baby pusing.. Banyak borak dengan dia.. Pujuk baby.. Insyaallah ank bijak dengar kata² ibu dia..

5y trước

InsyaAllah aminn, thankyou 🌈

baby in pun songsang juga till 36 week then doc suggest ecv( pusingkan baby)..i do it at govt ..they take a good care of both of us...pain pun kejap je...but thankx to god all wen smoothly..n now my baby 4 mth edy..i done ecv at jb gh...

Sy pun setuju, sy branak czer. Tak sakit langsung. Lepas czer sakit dua hari je. Lepas tu boleh jalan2 dan duduk bersila. Masa operation tu kalau takot, berbual2 la dengan nurse atau pun pakar bius. Diorang okay je and sgt baik :)

5y trước

yes , time jahit lepas bersalin tu sedut oxygen macam tak keluar je last last bersembang je dengan nurse tu , lupa sakit

sujud lama2..jgn guna bidan risiko sbb bidan xtau keadaan baby kt dlm..tkut nnt tba2 terbelit tali pusat...sy pn smlm nurse cek ckp songsang tp bila scan doc ckp ok..cephalic..

Normal, ramai mommies 30weeks ke atas tnya soalan ni. Blh cuba exercise ni, https://my.theasianparent.com/cara-mengelak-kelahiran-songsang/web-view?utm_source=search&utm_medium=app

5y trước

Thankyou share 🌈

Hritu masa sy 30w baby dh kt bawah, uri masih di atas. Misi kate baby leh berpusing sbb perut belum padat lg. Jadi 36 w baru btl2 kene check if dia still songsang lg 😊.

semoga dipermudahkan. bnykkan kat sujud atau letak bantal di bwh badan masa tidur sis.. brckp dgn baby suruh dia turunkan kepala ke bawah.. InsyaAllah. Harap ada miracle

Akan turun nanti. Jangan risau. Baby sy dulu kejap melintang kejap songsang. Dia suka pusing2 sbb ruang byk lagi tu. Bergerak bebas. Masa 38w baru baby sy pusing bawah 🙂

5y trước

Doc pn ckp camtu...tp risau tu la, mcm2 duk pikir...😢

cmne ye nk tahu kedudukan bayi kita sonsang selain dari scan? sbb sy rse mcm baby duduk dkt atas pulak, padahal 2mggu lepas scan kepala baby dh dkt bawah. *37weeks

Try kneeling in cat position utk beberapa minit.. buat 2-3 kali setiap hari.. lutut Di bawah.. tapak tangan juga Di bawah.. Kalau tak pasti caranya, Cuba google..