BABY 10 BULAN

Ad tak mcm baby sy 10bulan x pndai nk merangkak lg ? Gigi pun bru nk tumbuh . Berat badan x smpai pun 7kg .

5 Các câu trả lời

anak kita sebaya 10M, berat baru 6.3 kg, tp misi tak ckp apa2, Jadi Kita pun X payah fikir benda yg tidak2 nanti kena anxiety pulak, asalkan anak aktiv, sihat Alhamdulillah, X kisah lah dia susah mkn ke, memilih mkn ke, atau cuma suka makan makanan itu Saja(jenis high demand) Kita bagi je, janji dalam sehari tu dia tetap mkn dan X berlapar, kalau baca org punya idea bg bubur campur itu ini lah, beras sumo lah, tp anak tu tetap X buka mulut, Kita nk cekik ke anak tu? Kita je yg hadap keadaan anak Kita tu betul tak? anak sy 10m sebatang gigi pun X ada, X mkn bubur dah, semua tolak, cuma mkn roti, biskut, buah Saja, merangkak lambat jgk 8m tp trs dpt step yg byk seperti merangkak, duduk sendiri, berdiri, berpaut, mommy2 kena sabar ya, tiap anak berbeza, enjoy saja moment yg ada❤️

Baby saya 9 bulan baru 6.6kg, nurse kata umur dia 11 bulan kne naik sekurang2nya 7.2kg kalau tak tiap bulan kene pg klinik timbang 😅 gigi pon baru naik sebatang. Cuma dah laju merangkak dh berdiri. Setiap baby lain2 sis jgn risau saya balik kampung baru ni pon ada baby sebaya anak saya masih mengesot lagi so enjoy je

fasa bby nk tumbuh ggi ni lah yg buatkan bby lmbat naik brat bdn..,🙃....gusi tak slesa...mkn pun tak slera.....kdng2 susu klau tak sesuai pun jdi punca bby lmbat naik brat bdn wlaupun bby kuat mnyusu....tengok2 jgak lidah bby,kalau ada kerak susu tebal kat lidah tu pun boleh jdi jgak bby x slera nak mkn...

nnti try tgk dkt utube simulasi cara ajar baby merangkak.. in shaa Allah nnti bby blh lakukan nya..mg dpmudahkan segalanya amiin

sis tiap2 bulan check berat di klinik jugakah..sebab sy pun baby 10 bulan kurang berat, nanti 26hb mahu jumpa doktor lagi