First trimester with Covid-19

8weeks pregnant, dan baru test covid, positif pulak. apa patut sy buat ya mommies? 🙏🏻#pleasehelp #ingintahu

3 Các câu trả lời

kena kuat smgt .. positive always..mkn mknn brkhasiat....dan sntiasa chck kdar oksigen dlm bdn supaya tak drop bwh 95% kena chck suhu bdn demam atau x.. try mntk husben g farmasi cri ubat spray difflam tuk legakn batuk n perit tekak dsbbkn covid.ubt btuk tuk mommy pregnant dan pcm yg sesuai tuk mmy pregnant.. klu x puan g CAc dptkn rawatn dan ubt tuk mkn.... mcm sy ritu byk mkn buah..mkn supplement (sbb sy tak pregnant) sy mkn vitamin c..b cmplex..calcium dan D+ kmudian mkn sup2 dgn nasi .. minum air lemon suam( sy xsure klu pregnant blh or x.klu kne covid ni xblh minum air sejuk kne minum air pns...mg puan cpt sembuh..aamiin...

2y trước

terima kasih ☺️

jika sis demam,batuk dsbg, kena bykkn berehat . minum air kosong . mcm sy skunk ni, sy dh 33week , kena pulak dmm pns,batuk brkhak,cirit birit,slsama sbg, kbtln time tu baru nk bt scan5d tp klnik kena bt swab dlu sbb ad dmm .. akhirny, sy positif covid. sy ditolak ke hosp besar, utk drip air sbb cirit birit + covid .. tp tk kena tahan wad pun, discaj mlm tu jgk, doc pesan bykkn minum air kosong dan rehat .. tmbh2 pula dgn prgnnt di akhir2 trimester .. now, alhamdulillah 2hri je lg nk hbis kuarntin ..

2y trước

terima kasih bnyak2 ☺️

bykkan rehat..byk minum air suam