8minggu prengnat tapi tak rasa gerakkan bayi..

8minggu prengnat tapi tak rasa gerakkan bayi..normal ke?bila tekan kt perut xrasa apa2 kadang2 konfius betul ke pregnant 😂

15 Các câu trả lời

Sbb tu penting jgk utk tahu perkembangan janin. Kalau awk betul2 baca pasal perkembangan janin, 8minggu janin masih kecik, perkembangannya pun jauh lagi. Kalau ikut ukuran, xsmpai pun 2cm lg. Compare dgn badan kita, 2cm tu kecik, bayangkan kalau menendang pun xrasa lg. Jauh lagi tu nak merasa baby kick. Kalau first pregnancy maybe 20week baru betul2 rasa baby kick. Awal2 rasa halus sgt, susah nk beza angin ka baby. Sabar ye awak.

baru 8w puan... sbr tggu dh 18w nnt... akan mula rasa dia gerak².... sy klo anak first 21w above bru rsa gerak dia... yg second ni plk 18w dh rsa gerak nya... 🥰 Skrg 32w doakan sy semoga dipermudahkan urusan nnt ya... sy doakan puan jgk di permudahkan segala urusan nnt 🥰

normal tu sis... sis boleh tgok kat apps ni size baby setiap minggu. ada update setiap hari 😊. alhamdulillah, saya dh masuk 16week pun still x rasa gerakan baby lagi. ikut kat apps ni, baby dh boleh tendang, tp dia kecik lagi, so, kita still x leh rasa tendangan dia tu 😊

Mmg lah tk rasa puan, size pun baru dlm berapa cm. Besar kacang je. Kalau boleh rasa tu nipis yg amat perut 😂 nak rasa baby gerak tunggu dah 20 minggu ke atas, kalau baby first org tua-tua ckp normal dlm 24~26 minggu tu baru rasa bebetul kuat rasa budak bergolek dlm perut.

Saya pun hamil 8 minggu. Janin baru kecil besar kacang je sis. hehe. Saya takde alahan. Alhamdulillah scan nampak janin haluss dan heartbeat. sama-sama la kita bersabar tunggu baby besar 🥰. Doa banyak2 semoga selamat semuanya sampai bersalin.

Sis try Google gambar embryo 8 weeks. Mcm mana dgn saiz yg masih terlalu kecil & keadaan embryo yg agak kaku kita boleh rasa sebarang pergerakan? 8 weeks belum besar & aktif lagi sis.

lambat lagi tu sis. saya 15w pun tak rasa lagi. kena tunggu 4 bulan lebih ke atas. kalau sis scan 8w tu, kaki baby belum sampai kantung lagi. still kecil sangat

3y trước

btw roh mula dimasukkan dalam badan baby start 4 bulan, cukup 120 hari baru dia betul betul hidup

sis..awal lagi tu nak rasa..18 weeks normal kalau first bby sebab awak tk boleh beza angin perut dengan tendangan baby ..sabar ye sis

Sya dah 14 minggu prgnnt pun mc xda rasa apa" lagi, lagi pun ne first bby.. Awal kut.. Dok ckp tnggu 20 mnggu bru bole rsa

awal lagi sbb baru 8 minggu. sy masa 16 minggu baru rasa baby gerak tu pun halus je. denyut2 je rasa.