Ada tak mama yg lepas bersalin tak membuang air besar dlam 8hari, ada solution tak?

7 Các câu trả lời

sy pun x berak hampir 5 hari..dh makan ubat lactul lembutkan najis, ubat picit bawah tu pun dh ..last mkn buah betik berak la jgk tp mcm cirit je ..sy trauma nk berak tu sbb luka jahitan merekah balik sbb sembelit..tu yg smpai 5 hari x berak...pastu ade hr tu sy mmg dh sakit perut memulas sy duk je dlm tandas lalukan air dkt dubur tu...doc yg ajar..utk stimulate kan najis tu then alhamdulillah sy dpt membuang dgn jayanya..mujur la benang jahitan tu x merekah lg ..air mmg kne minum byk...sy doakan sis cpt dpt berak ya

bykkn minum air kosong dan makan makanan yg boleh cpt lawaskn pembuangan ..mcm makan buah buahan ke ..tp kalau brsalin czer jgn makan buah pisang xblh nnti angin dan blh bentan...ni apa yg jiran sy pnh share cerita pd sy la .dia pnh alami bentan lepas makan pisang sbb jd angin byk dlm bdn lm kena admit hsptl ..... atau mintk husben g farmasi beli ubat insert ke tmpt mmbuang..nama nya enema..nnti dlm beberapa saat je settle masalah mmbuang .mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

sy dah pakai obat yg Dari bawah dah, jumpa dokter dah tapi still tak membuang, pisang dgn buah betik dah, air kosong bnyak juga Sampai tak larat nak gi tandas buang air kecik

lama tu. banyakkan minum air + makanan berserat. kalau tak jalan juga, boleh minta suami gi farmasi belikan ubat lembut najis. minta je dengan ahli farmasi di kaunter tu.

kalau lebih 2 hari dah lama sgt tu.. takut ada sakit lain.. kalau ada apa2 simptom lain selain xbuang air besar, segera jumpa doc utk nasihat & rawatan..

mkn nona roguy saya czer takut nk membuang , mkn nona roguy takperlu teran dan makan oren

pagi2 minum susu Dutch lady Full cream . insha'Allah membuang