Hamil 7 minggu,knpa dh x rsa nk muntah,pd hl waktu 6 minggu,asyik muntah

7 minggu,tapi dh tk muntah

17 Các câu trả lời

Sy sblm dpt thu yg sy preg mmg xde rse mual²..cuma rse xsdp bdn,pening kepala,n cpt letih..bila dh cek & thu preg baru sy rse mual² tpi xmuntah pon..cuma tekak je rse loya²,selera makan pon kurang..Alhamdulillah xlma pon..smpai kandungan msuk 9minggu dh stop mual².. selera makan pon dh kembali smula..selera tu mcm² tekak ni nk mkn..hihihi..skrg dh msuk 30wk dh..tpi dh sangkut gdm on insulin plk..😅mkn plk dh kena control sikit..tekak nk mkn manis² pon dh xleh dh..🤣sabor jelh...

alahan ,muntah jgn di mintak sis oiii...org lain ada alahan smpai nangis sbb xtahan..yela mkn sikit terus mntah,masuk je mkanan apa pun terus muntah,smpai turun berat bdn...xde alahan,xmuntah xpee...enjoy je pregnancy tu...lg seronok,sy muntah n alahan 4 hari je lps tahu pregnant...wlaupun 4 hari je rasa xtahan,nangis smpai...

kalau scan ada heartbeat dn baby ok, puan x perlu risau. mcm kes saya, simptom kehamilan semakin hilang.. dah xd rasa mual, masuk angin atau bengkak breast.. rupanya baby saya dh stop membesar.. missed miscarriage.. sedih sgt 😢 smoga ada rezeki saya pregnant lagi tahun ni Aminnn

2y trước

aminn

jangan risau sis.. alahan ni on off.. setiap kandungan xsama.. sy waktu week 11 12 tiba2 alahan stop.. ingatkan dh berhenti, tiba2 masuk week 13 start balik.. time stop kejap tu mmg bersyukur sgt blh telan mcm2, kalau tak tekak ni loya memanjang

Alhamdulillah. Saya lak memang tak da alahan sepanjang pregnant ni. Syukur sangat. Dari awal pregnant, hingga masuk sekarang ni, dah masuk 19 weeks, memang tak da alahan muntah². Rasa nak makan macam² ada la.

Muntah muntah bukan ukuran untuk kandungan kita sihat atau tidak. Tak semua orang mengalami alahan sewaktu mengandung. Muntah sewaktu mengandung, normal. Tak muntah pun normal.

sebenarnya takde apa pun sis..positif je..terus makan vit..jgn buat kerja berat.banyakkan rehat..makan pun jaga..baby ok je dlm tu..rezeki sebenarnya kalau alahan hilang awal ni..🥰

ok la tu sis..jng risau asalkan baby sihat sy di awal kendungan sampai 19w..sngsara sngat muntah2 minum air putih pun muntah.. smpi masuk wad..skrg dah 32w bru serla makan ok.

alahan tkde kene mengena dgn baby sihat ke tak sis. elok la tu alahan dah stop. Saya daria nak first tak prnh ada alahan, anak sihat walafiat je.

sebelum saya tau syaa pregnant ade mual tp tak muntah lepas tau ade muntah tp tak kerap alahan tu suami yg kene sampai demam teruk