Salam smua,,nk tnye skg ni sy tengah layan sakit2 mcm senggugut dan mengeras mcm tekanan kat miss v

38weeks 6hari sakit2 dari jam 6pagi sampai skg tanda bersalin ke? Ritu begini juga cek2 hospital xde bukaan doktor suh balik dia bagi ubat antibotik masa tu 37week,,skg ni dtg balik dari jam 6 pagi sampai skg sakitnye apa lagi tekanan sangat kuat d miss v dan bawah perut,,nnti cek hospital xde bukaan kena suh balik lagi mcm ragu2 pula,,tanda2 nk bersalin ke ?

6 Các câu trả lời

Anak pertama ke? Biasa mmg konfius taktau contraction mcm mana. Sy due 25hb ni dah bersalin awal 16hb 😂 sakitnya mmg rasa sengugut & rasa sakit kat bawah. Kalau sakit tu dtg tiap 5minit contoh jam 1ptg rasa sakit tu 1.04ptg rasa sakit tu stop kejap & 1.05ptg dah rasa balik sakit tu. Itu mungkin bukaan dah 6/7cm. Terus g hospital jgn fikir lg. Kalau contraction tu rasa tak kerap, mungkin bukaan baru 3/4cm biasa g hospital nnti dia tlg bukakkan lg jalan.

2y trước

alhamdulillah sy dh bersalin sis 19/9 ritu skg 11hari berpantang,,hehe dtg hospital dh 6cm,,x sampai 2jam dah full 10cm terus kluar baby,,kejap je kat pac dan lr

selalunya dia tgk kontraksi. klu dh selang 5 min pegi hospital. ms preg pertama, sy dh ada bloody mucous tp doc ckp itu tnda baby dh turun atau msk laluan. blm lg nk beranak. klu ketuban pecah, bleeding atau contraction selang 5 min, br ke hospital katanya. igt lg hr tu...ms tu sy dh sakit kontraksi ngilu, tp x kerap, bila tnya doktor dia ckp belum lg tu

Download app contraction timer.. setiap kali rasa sakit mcm senggugut tu update dekat app tu..nanti dia akan info bila patut pergi hospital.. selalunya kalau sakit selang 5 minit mmg dia akan notify kita utk terus ke hosp

apa kata pergi klinik biasa yg boleh check bukaan... sbb saya dah bukak 1cm pun doc klinik inform hospital tunggu 3cm baru warded. ni 38.3w.. lain² tanda xde kecuali ada laa 2 hari turun lendir dan contraction on off..

alhamdulillah sy dah bersalin 19/9 jam 6ptg 😍

Ada turun bloody show/pecah air tak?

2y trước

cuma ade keputihan lendir