Mucus Plug tanpa darah

38minggu 5 hari Tadi I bersama dgn suami saya, ada keluar lendiran jernih macam gelly besar and tebal tekstur. Bukan air mani, Google cakap yg tu 'Mucus Plug' tapi tak ada darah. So far tak ada contraction atau bloodshow, tapi sakit kat pinggul tailbone off & on. Apa yg I patut buat? #firstmom #mucusplug #laborpain

3 Các câu trả lời

Tanda2 nak bersalin tu tp kalau ada bloodshow mmg da ada bukaan laa tu.. mcm pengalaman sy masa anak pertama turun mucus plug campur darah sy x pergi hospital , da ada contraction baru pergi hospital.. sampai hospital 3cm da

Sama, genap 38minggu keluar mucus plug (tak berbau langsung). Berkali dah check dekat google beza mucus plug dengan keputihan. Cuma bila sakit pinggang tu datang memang rasa nak cabut je pinggang tu.

5mo trước

Belum, real contraction pun takde lagi. Masih menunggu hari

Normal mucus plug tu. Lagilagi kalau tanpa darah. Sy ada mucus plug bercampur darah pon Dr cakap normal. Cuma jaga2 and perhatikan tandatanda nak bersalin yang lain.