33 weeks!

33 weeks mmg dekat ari ari tu rasa tercucuk cucuk ke? Belakang pon rasa lenguh semacam..

51 Các câu trả lời

saya 33 weeks jugak. rasa sakit mencucuk mcm period pain, Dr ckp baby dh engaged ke bawah, sakit tu sebab dia kt tulang2 bawah. Dr pun ckp nampak mcm saya mudah nk bersalin, baby pun tk besar sgt. kemungkinan bersalin pun akan cepat. lagi 2 minggu appoitment, Dr nak cek CTG pulak utk tgok contraction. Dr juga pesan kalau sakit, then ada keluar darah or air ketuban, cepat2 pegi emergency. So sis, klau ada tanda2 tu, cepat2 pergi hospital ya.

2mo trước

bby awak berapa berat

saya ikutkan skrg 36week tp baby tak sabar 34week dia dah keluar , takde rasa sakit tahu2 jalan dah buka 7cm🥰

2y trước

boleh

sy pun 33 week dan rsa bnde y sma. tnye dktor, dktor kta normal sbb kpla bby da kt bwh. td pg scan mmg btul kpla bby da kt bwh.. dktor kta bby sy bsr.. kne jga makn sbb xnk bby lg bsr bila tiba due😅

2y trước

saya jrng mkn pon berat bby 2.38g Sya tak ada selera nk mkn..risau berat makin naik susah plk nk neran nnti🤭😁

sy 35weeks pon rasa mcm tuu..rasa cucuk kat bhgian ari ari...belakang pon rasa lenguh2 walaupon tgh tido...asyik terjaga malam sbb tak selesa...kerap dhga dan kerap ulang alik kencing..😅.

2y trước

sama lah kita sis..kalau dah kerap kencing..tekak pon kerang dhga jugak...saya kdng lpas kncing..air kosong mnm lah..

samalah saya 33 minggu 5 hari...Sakit2 semuanya....Kerap kencing...cuma skrg risau anak dalam kandungan cam kurang bergerak sangat...Mungkin sebab kata doktor dia makin besar kat dalam ruang makin sempit.

2y trước

ya btl tu

Ya sama, memang skit, pinggang pun skit, bila baring je, memang susah nk bangun, kerap kencing, wlaupun tak smpai sejam dah kencing, kencing lgi, contraction palsu pun asyik dtang, lgi2 klau duduk dngan berdiri lma, so kena berjalan²

2y trước

baby permature tu cukup bulan juga ke

sy bru nk msuk 34,dh sebulan msuk mggu ni ank masih melintang,lebih pada sakit di dalam peha smpai nk brjalan pn sakit,dulu masa mgndung si kakak2 time 33 mggu mcm sis la,innsyaallah misi ckap sakit main2 dsebabkan bb tgh membesar dan dia tgh mnuju ke jalan nk kluar nti..

kadang2 dtg contraction palsu cm segugut Kat bawah perut..pastu rasa nyilu n sakit pinggang...

2y trước

33 weeks, dah start fake contraction. Sakit mcm senggugut. Seluruh perut. Sekejap sakit, sekejap ok.

ada ke yg 33 week, perut mengeras, sy bgun2 rasa mengeras perut, kenapa ye?

2y trước

Sama dengan saya 😂 geram je nak kira waktu siang bukan main susah, time malam ya Allah aktifnya

sy 33minggu...bleeding mase 32w sebab uri di bawha...so admit sehingga 38w...doakan saya dan baby sihat ye....

2y trước

ou