Bidann urutt.

32w1d. Balik kg mertua. Tibe3 mak mertuaa ckap jap lg kite g umah bidann. Terkedu jap. Takowt. Risauu. Nak balik kl nnti pon dia ade belikan telur ayam kg dengan minyakk selusuh suh amalkan . Telur kg rebus separuh masak makan tiap pg. Malm minum minyak selusuhh.. Ade ke yg amalkan. Sblm nie dngar air selusuh je nie minyak selusuh. Smlm pg ziarah nenek husben pon, nenekk dia tnya da minum air selusuhh. Cume buat x dengr je dngr soalan tu sbb ade dengar air selusuh bahaya.

4 Các câu trả lời

Mak saya ada buat minyak selusuh tu tapi mak kata jangan pakai lagi, tunggu sakit baru sapu kat perut and minum sesudu je. Air selusuh yang ustaz baca pun ada jugak, yg tu mak dah suruh minum since 8 bulan. Tapi dua2 ni kira bukan guna akar kayu ke apa. Just air biasa. Minyak pun mak buat sendiri guna kelapa tu. Kalau bidan2 ni saya pun tak sure 😅

2y trước

bidan tu baca ayat je . xde guna akar ke ape. mak mertua bawak sndri mnyak n telur tu jmpa bidan n bidan baca doa ke surah ape sy x pasti. minyak dia suh sy mnm nnti masuk 37mnggu telur rebus makan dr skrg. tp sy x makan lg telur tu sbb was3 😅

ikut experience sy yg minum air selusuh(sy minum air zamzam) awal ni menyebabkan contraction tu terlalu sakit, bukaan baru 1cm tp sakit xterperi..nurse dkt hospital pun penah bagi tahu minum air selusuh ni lepas bukaan 6cm baru seiring dgn rasa sakit contraction dan bukaan..cuma sy lupa hr tu😅

yg saya tau telur tu sbb nak bgi tenaga masa ibu nak beranak nanti. air selusuh kalau yg ustaz baca doa tu tkpa. jgn mnum yg akar kayu je. kalau salah mohon betulkan.

2y trước

bukan air tp minyak. minyak selusuh dan telur kg yg bidan bacakan doa atau ayat.

Jangan minum apa2 selusuh sblm ada bukaan..dn blm masanya..

2y trước

thanks sharing