Turun berat badan

2hb appointment kk, berat sy 64.5kg.. 14hb baru ni sy ke kk utk ambil ubat zincofer, saje nak timbang berat bdn..yelah,raya kan .macam2 sumbat dlm perut.. berat naik 1.5kg.. nurse suruh sy diet sikit.. next appointment sy 30/4 ni.. mcm mana nak kurangkan berat ye? Btw, sy 19w5d # ##bantujawab #SeriusTanya #ingintahu #firstmom #newmom

4 Các câu trả lời

Mmg cut sugar ja. Masa pregnant ni, mkn/mnum ja manis sikit naik berat badan tu meriah sgt. pernah naik 6kg dlm sebulan. Bulan sterusnya tu mmg sy cut sugar tp ada jugala mkn dlm 2 kali sebulan tu, baru ok.

Amalkan permakanan suku2 separuh sis, sudah jumpa dietitian tak? Dietitian akan ajar cara permakanan yang sesuai supaya berat terkawal dan penyerapan zat besi yang tinggi

kurgkn portion mknn.. cut trus gula contoh kek/kuih/air mnis2..

5mo trước

ok. sy try..terima kasih

jaga makan, exercise, jaga sleep schedule.