SCAN KLINIK TAK NAMPAK KANTUNG SCAN HOSPITAL BARU NAMPAK KANTUNG

25/5/2023 - ada darah coklat keluar dari vagina. terus pegi hospital shah alam & doc masuk kan muncung itik & buat TVS scan. nampak kantung 4weeks . doc suruh kencing dulu before buat tvs scan 26/6/2023 - pagi tu pergi KK ambik tarik untuk appointment buka buku pink. pada hari yg sama jam dlm 3-4ptg mcm tu . ada seketul warna merah keluar dari vagina & melekat dkt seluar dalam. hari yg sama jugak waktu malam dalam lepas maghrib mcm tu , ajak suami pegi klinik swasta di area Meru Klang. doc buat scan atas ckp tak nmpk apa2 . lepastu doc buat TVS scan lagi siap tanya "awak dh kencing ke?" saya jwb "dah" and doc kata susah nak nmpk & mcm dh takde kantung luruh hati saya . settle TVS scan, buat pulak muncuk itik . doc masih kata ada nampak darah sikit2 .. 27/5/2023 - tak sedap hati sbb semalam doc dkt klinik kata dh tk nmpak kantung & siap bagi surat refer hospital. okay terus harini pergi hospital shah alam lagi sekali . doc masih check guna muncung itik & masih kata ada darah lago sikit. buat TVS scan masih nampak kantung 4 weeks. persoalan saya .. 1- kenapa klinik swasta check tk nampak apa2? sedangkan hospital kerajaan nampak jelas kantung saya. 4weeks. 2- darah yg keluar warna coklat2 lepstu sakit mcm senggugut tu apa punca nya? dan apa ketul lan yg keluar dari vagina ? tunjuk gambar dkt doc pun doc masih jawab masih ada kantung. now saya kena tggu nextmonth utk jmpe pakar O&G di hospital shah alaam shj.

2 Các câu trả lời

Spotting / bleeding di awal kehamilan bukan benda yang boleh dipandang ringan. Lagi2 siap ada darah ketul. Kalau saya jadi sis saya tak tunggu next month. Saya pergi je hospital terus. Atleast dr bagi ubat kuatkan rahim ke. Macam saya 2 kali pengalaman spotting & bleeding awal kehamilan. Yang pertama tak dapat di selamatkan. Spotting 3 hari, hari ke 4 keluar ketul2, terus bleeding. 7w. Pregnant lagi sekali 5w dah start spotting, saya tak tunggu lama terus jumpa o&g dr terus on duphaston. Alhamdulillah spotting stop. Tapi 11w bleeding pulak. Memang kena makan duphaston tu dari awal pregnant sampai 14w

pengalaman sy ada spotting mcm ni, sy terus pergi jumpa pakar o&g kt hospital pakar, tak tunggu2 dah appointment hosp gov sbb lambat, hati tak tenang :)