Pertanyaan

23 week, korang pernah tak rasa macam badan letih sangat bila baby makin aktif, rasa mual dan loya, pening, bila berjalan rasa nak jatuh, badan pun meremang jee, baring je rasa selesa. alahan kembali ke ni?

7 Các câu trả lời

sy pun rasa mcm awak. 1st trimester tak teruk sgt, then mcm back to normal utk beberapa minggu, start 18w on going sy rasa makin teruk pula. Maybe sbb keadaan baby makin membesar & perubahan fizikal serta dalaman yg lain kot yg buat kita rasa mcm ni .

haii sy nk tnye ..ank first sy bersalin secara czer boly ke yg ke 2 ni bersalin secara normal...teringin nk rse bersalin secara normal .. tp kdng² perasaan tkot tu ada jugk.. 😅

2y trước

blh puan. mcm kwn sy 1st pregnancy dye czer sbb bby kmbr. then 2nd pregnancy dye normal. dktr akn tgk keadaan kita sesuai ke x utk normal.

Mungkin juga sis, saya pun pikir mcm tu laa sb baby makin besar kot tu yg kita rasa mcm2 tu, sabar je laaa kan sis 😥

Ye alahan kembali.. Sya pun waktu 5 dan 6 bulan alahan dah xde.. Skrg ni nak masuk 7 bulan datang balik 😓

yup. ade time sy pun rasa mcm tu wpun x kerap. hadap jelah

2y trước

Kan sis, sy pun xrasa hari2, sesekali rasa tu mmg byk baring je laa sb letih, masak pun malas sb xleh nak berdiri lama.

tgh alami skrg😢 muntah2 pening n sakit pinggang

sy tgah lalui jugak skrg