Tak pasti berapa minggu

Hi, 20/1/2022 upt positive and based on my first day of my last period (13/12/2021) my baby shud be within 5-6 weeks tapi masa scan doc kata belum nampak apa apa lagi. Dah check for cyst and fibroid but also clear, doc consider might be baru lagi in 2 weeks macamtu. Possible ke? So macam mana sebenarnya kiraan usia pregnancy?

Tak pasti berapa minggu
9 Các câu trả lời

Tarikh saya dgn sis sama last period 13.12.21 hrtu pergi waktu 5 weeks tak nampak apa pergi 6 weeks nampak kantung sahaja..doc suruh dtg minggu ke 8.. haritu waktu saya pergi 4 weeks pun sy disuruh ambil hcq sbb takut baby luar rahim sbb tak nampak but actually its normal untuk 4 weeks tak nmpk, doc assume mula mula persenyawaan lambat maybe sbb tu hcq rendah and kantung tak nmpk.. tapi tu lahh ikutkan kiraan today six weeks two days actually..sebab period saya regular

5-6w tak nampak apa is normal. Terlalu kecik lagi untuk nampak. Kalau nak confirmkan jugak kena buat hcg blood test. Scan tengok kantung around 7-8w lagi clear. Sebab tu kena scan balik lagi 2weeks.

Hi sis, saya sibijik kisah mcm awak ni. cek upt saja2 on 23.1.22 last period 8.12.21 tapi scan tak nampak lagi. so doc set appt hujung bulan 2 bulan depan. saya jenis period tak teratur 🥲

3y trước

InshaAllah aminnnnnn 🤲🏻 harap begitulah thank you kak ❤️

sama lah.. sya lewat period seminggu.. check upt (+).. check doc.. masih dlm 5 weeks.. doc pun kata mcm tu. ..scan x nmpak sbb baru lagi... dalam 10 minggu baru akan nmpak.. 😊

sama last period 13 / 12 / 2021...ikut kiraan 6 week 1 day..cuma sya x scan lgi...tunggu 7 week keatas bru scan...

Yup awak , sy pun mcm tu mula2 . But no worry okay . lama2 nnti nmpk , cousin sy by 8w baru nampak kantung .

2 -3 minggu mcm tu.. Sy pun dulu check Masa dah 3 minggu .. first day last period 28/12/2021 .

sama la ngan syn x nmpk.lps 2 minggu scan balik,br nmpk kantung baby

Better scan 10 week ke atas