Berat Badan

2 minggu lepas berat 63.5kg then semalam check 68.5kg. Extra weight. Next appointment dgn doc 4/11 lepas tu kene check bp weekly. So, sekarang ni saya kene control makan ke? ??

1 Trả lời

Iya. Kalau ikut buku pink 3rd trimester setiap bulan naik 1kg cmtu je. risau nanti bersalin banyak komplikasi. Kalau BMI lebih nanti kena rujuk pakar untuk persediaan waktu bersalin.

5y trước

Start minggu lepas saya asyik nak makan 2/3pagi tapi lama² saya kene tahan nafsu. saya pun risau kalau overweight. tetiba semalam kene. 🤣 okey. tq sis