35w

2 - 3 ari ni rasa macam kurang gerakan je baby dalam perut.. Boleh kira 10x juga tapi tempoh masa tu agak lama la.. Nak pegi klinik cek duit pula masalah😣😣 aduii dugaan.. Moga baby sihat² ja dalam ni..

12 Các câu trả lời

InsyaAllah takde apa2 tu sebab cukup gerakan 10x dalam 12 jam, walaupun ambik masa lama sikit. Asalkan cukup 10 kali. Akhir2 trimester ni mmg baby kurang sikit gerak sebab baby dan membesar, ruang dlm perut makin sempit. Yg penting make sure pergerakan baby cukup 10 kali. Kalau still rasa risau, better pergi hospital kerajaan je.

sy 34w..mmg 10 gerakan tu kdg smpai pkol 4 ptg pn ada...awal2 dlu 2.30 or 3 da abis 10...so far sy baca apps ni..kan dia ada bg tau info psl baby utk kandungan setiap mggu..gerakan mmg da stat kurang..

pegi emergncy hosp la...hbis sgt rm1 ja...xperlu nk pegi swasta smua...smpai kt emergncy, ckp kt kaunter bwah tu, sy dtg nk cek kndungan sy, baby kurg gerak...settle...nt dia refer g EPAU

Kalu x ckup gerakan atau gerakan slow terus gi hospital bukan klinik..risau jadi ape2 pd bby tu...hospital kerajaan byr murah je...doc akan pantau bby

Klu xckup gerakan, xpyh pegi klinik. Pegi hospital terus. Hospital kerajaan ada..xmahal pn. Bahaya klu lambat awk tangguh 2-3 hari tu.

kenapa tak peegi hospital kerajaa aje awak? kan kalau tak cukup tendangan 10x, kena terus pergi hoapital ..semoga dipermudahkan ya ..

pegi hospital kerajaan sis.. sy waktu pregnant hri tu g check kat hospital kerajaan je sbb bleeding.. xkena bayar sis.

InsyaAllah baby okay. Kalau rasa lain terus pergi hospital tau. Semoga dipermudahkan urusan awak dengan baby 🥰

Pegi hospital government je. Xpayah bayar pape.