Cara Nak Atasi Muntah

1st pregnant lepas 5 tahun ttc, sekarang baru 8 minggu, asal makan muntah, asal makan muntah termasuklah buah2an ..Minum air kosong pun boleh muntah..kadang2 package sekali heartbun, kembung perut dan sakit kepala..saya dah pergi klinik tapi doktor cakap ini benda biasa bg ibu yang bru mengandung.. mummy2 sekalian buat apa yerk nak kurangkan muntah..

26 Các câu trả lời

sy kalau preggy pun jnis muntah teruk smpai admit hospital.try mkn oat,nestum ke air barli.bubur or sup ayam ke daging ke.yg pnting u mkn n minum.

Saya setiap kali makan ayam muntah teruk, sakit kepala pun teruk. Skrang dah 13 week pun sama jugak takde tande tande nak elok . 😓

5y trước

Sama la kita..xbole nak makan ayam..hidu lauk ayam pn xboleh..pdhl sblm ni ayam tu dah mcm menu wajib🤣

Cuba mkn buah... dulu i pun sama smp 2bulan lebih xblh mkn nasi.. berat turun pula.. doctor pesan suruh mkn buah.. sis cuba try mkn sikit2

saya dulu pn mcmto msa awal terismester... skrg dh msk terismester kdua Alhamdulillah alahan dh krg.. dlu mkn apa smua mnth xmkn pn mnth..

sama..selepas 5 tahun hamil semula..sekarang morning sickness xteruk tp petang membawa ke malam muntah loya teruk..😣

Sama mcm sy. Pegi klinik doc terus drip. Lpstu hilang terus mual muntah hahaha. Sbb serik kot sakit drip huuu

Semakin kuat muntah semakin kuat janin dlm rahim tu la yg sy baca daripada Sumber Google. ☺️

4y trước

Btul. Tu la penguat semangat masa first trimester. 👍🏻

Nursd JM saya info kalau pregnant teruk alahan means kandungan nya strong. 😊😃

saya makan buah-buahan..minum teh halia..alhamdulliah kurang sikit

Mtk dgn doktr ubt thn munth,rehat,sapu minyak angin..