Threatened Miscarriage & Dydrogesterone

14th week pregnancy. Last week admitted sbb threatened miscarriage and ambik pil dydrogesterone utk kuatkan rahim&increased hormon. I have become more nauseated and lose appetite lepas consume pil ni. Ade sesiapa x yg bpgalaman sama spt sy?

1 Trả lời

Ada alahan tak sblm ni?

5y trước

Alahan pada ubat ke? Pil merah iron tu x boleh makan dah, tukar dgn yg kaler coklat, okay sikit. Morning sickness mmg since kandungan 2 bulan lagi dah teruk. Masuk bulan ke 3 pening kurang sikit dan dah ada selera makan, cuma bau2an goreng tu x boleh nak hadap lagi. Bru 3 hari dah ambik dydrogesterone tu, rasa mcm makin menjadi2 pening&muntahnya.