Masih menanti?

1 tahun 6 bulan kwin tpi blum ada rezeki lg nak timang cahaya mata....Tringin sgt nak rasa ada bby dlam perut....kdang2 smpai sya berangan mcm mna cara nk bg suami suprise bila sy da mngandung nanti...and kdang tu kesian tgok suami setiap bulan tungu nk ada brita gembira utk kami...diq oulak yg lbih excited dr sy huhu...Doakan kn kami ada rezki utk ada baby ya...Aamiin

17 Các câu trả lời

Sabar ye sis.. Sy sndiri menanti setahun 7 bln. Sblm ni pernah upt naik 2 line... Tp false line rupanya. Time tu husband pnya la happy... Last2 sy period. Tbe2 baru ni btul2 naik 2 line.. Tp husband xnk percaya sbb tkot kecewa katanya. Dh p scan semua baru la dia caya.. Sepanjang nk lekat tu, bermacam2 ubat sy mkn.. Yg dkt fb semua sy try. Drp susu, pil, jus, semua la cuba. Xpernah putus asa.. Pastu nk jd cerita, sy p urut dkt penang... Lepas pada tu la lekat. Sbb urut sblm ni mcm pelik2 je tukang urut. Yg dkt penang tu dia urut biasa je... Cuma dia ckp kalau pernah berurut dgn tukang urut yg byk diam, mksdnya dia ada pedamping. Smbil tu sy consume jgak jus mamomhope.. Dgn husband skali. Husband pun berenti rokok atas nasihat dktor jgak. Alhamdulillah la.. Lekat lepas tu.

5y trước

Owhh..yeke..xpa nnty sya cuba..trima ksih sis sbb share utk syaa😊😊

Cdgn saya, sis mkn acid folic jenama Appeton, beli yg untuk 3buln tros... Amalkn stiap hri jgn skip, time period pon mkn ja mcm biasa... N cari waktu subur sis, sbaiknya waktu 2-4 pagi to adlh waktu yg elok untk besama, smoga sis cept2 dikurniakn zuriat yg soleh dan solehah, amin

Cari tarikh subur yee.. Pastu jgn aim sgt nk baby.. Sy arytu smpai kan bile period pon xsmpai hati nk bgthu husband.. Dye cm kecewa.. Huhu.. Pastu bile kami aim nk pregnant.. Dye xmnjdi.. Bile saya dh pasrah, xnk aim.. Time tu melekat.. Hehehe nangis nokkkk sebak..

Pergi klinik check kesuburan suami isteri.. Dan follow up doctr dekat hospital.. Sy masa tahun ke2 baru nak periksa rupany dah lewat. Tahun ke 4 baru mengandung setelah buat iui..

Sabar lah sis sy pun sudah menanti 3tahun 4 bulan belum ada rezeki lagi, semoga kita semua dapat merasai nikmat menjadi ibu

sama pulak mcm saya,hehe..selalu berangan mcmane nk suprise kn suami klau dh naik dua line,tp satu line jee..😢

5y trước

in shaa Allah..satu hari nanti..aamiin😊

𝐼𝑛𝑑𝑎ℎ 𝑝𝑎𝑑𝑎 𝑤𝑎𝑘𝑡𝑢𝑛𝑦𝑎 🙂

Ujian.. Bersabar ye.. Rezeki insyallah ada cepat atau lambat je.

Aamiin. Insha allah ada rezeki sis. Jangan putus asa ❤

Aamin.. Semoga diprmudahkan segala urusan sis