Spotting + dupaston

Yg first minggu ke 6 ( scan nampak 4 minggu) sampai minggu ke 8 spotting, tanpa dupaston. Minggu ke 9, bleeding last2 gugur. Yg kedua ni, pun sama minggu ke 6 (scan minggu 4) spotting dan terus ke klinik ambil dupaston. Ada tak sape2 yg selalu spotting (4 minggu ke atas) survive sampai lahir baby? Ambil dupaston sampai bila ye? #seriusnanya

5 Các câu trả lời

hai sis saya da 7week.. saya pon tgh mkn dupaston sehingga 10hb/11 ni sehari 3 kali sbb scan twins .. buat masa ni masih keluar lg tp da x bnyk.. ikut keadaan rahim sis.. dan doktor akan suruh amalkan vit sampingan juga utk baby.. semoga semuanya baik2 sahaja utk sis.. doakan saya juga ya

8mo trước

aamiinn... insyaallah semoga dipermudahkan utk kita🥰

ada yg survive tapi tak banyak. 60/40. actually, gugur ni mostly sbb ada kecacatan dkt embryo/sperm. so if mkn ubt sekalipun, dan embryo/sperm ada masalah, mmg gugur sbb bdn akn auto reject. so utk next pregnancy pls jarakkan dulu (3-6 mth) bg bdn sihat, rahim sihat.

8mo trước

alhamdulillah, yg kedua lekat lepas 3 kali suci. tp kdg2 jd fobia bila kluar brown spotting. masa scan, kantung ada. kena jumpa dktor seminggu lg

saya second pregnancy lps miscarriage dr terus bagi dupaston even sy takde spotting ke ap Dr ckp blh teruskan makan until next checkup (12weeks)

8mo trước

sebab dh ada sejarah gugur dktor cepat2 bagi. nk kena tunggu 6/11 ni mcm mana pulak hasil scan. kalau ada lg spotting, kena repeat lg la kan

same... dekat apps 6w.... g scan 4w+.... doc bekalkn ubat kuat rahim.... setakat ni xde sakit perut atau bleeding

8mo trước

kan2. nk senang, sy tolak je 2 minggu waktu period, dan ambil minggu subur je. kira2 memang betul 4 minggu 2 hari masa first scan. harap2 next scan, ada pkembangan. anak first ke tu?

sblm spottng tu ad rasa cramp x ? saya dah 7 minggu takot plk saya . tapi skrg xde simptom sakit prt plk

8mo trước

kalau dh scan, blh minta ubat kuat rahim