Breastpump wajib ke

hi yg dah penah jadi mommiess, nak tanya breastpump ni is a must ke?? sy xkeje pun, ada yg bg pndapat beli je sbb nak elak bengkak susu, mcm nak beli tp tgk rege kerass xbrapa nak ada bajet😂due pun bulan 12 ni dah, so nak tanya mommy2 yg ada pngalaman ni, pakai sgt ke breastpump tu? maceh mommyyy

2 Các câu trả lời

klu kita direct bf bby sntiasa, agk susah nk bengkak susu. klu rasa xselesa nanti boleh marmet (urut) breast utk keluarkan susu. klu betul nk beli, beli yg manual atau beli hakka pun ok dah.

8mo trước

ya. tapi in case bengkak jgn pam, nanti makin bngkak. kena tuam dan urut shj...lebih baik. pam manual/hakka berbaloi utk standby

Saya pun due bulan 12. Saya beli je buat standby. Saya beli yang manual punya. Harga pun murah je dalam rm7 hengget something beli dekat shopee momo house