37minggu1hari

Ya Tuhan😭 ttekan sgt rsanya..dekat nk bsalin ni..tb2 sakit di lubang dubur...benjolan .spt takungan darah..sakit sgt..nyeri .. Smlm pg kk,doktor kata xda apa2...sbb bby dh mkin besar dan kerap mneran bila buang air besar..pdahal sya xda sembelit pun😭 sakit sgt...nk buat apa2 pun sush..bngun pun sush..dh la skrg kerap nk buang air kecil😭😭😭😭 dh brendam guna air suam cmpur garam..msh sama..makan ubat pain killer yg doktor bg pun ada..ubat sumbat ke dlm pun ada..x bkesan.😭😭saya risau sbb dkt due ni..bila2 blh bsalin ni..tkt effect baby..tkt bby stress ..byk bnda saya tktkn😭😭😭😭😭😭😭 tlg saya..apa prlu buat lg..siapa ada pngalaman mcm saya ni😭😭😭#firstbaby #ingintahu Mcm dh lemah sgt saya ni tahan sakit😔😭

13 Các câu trả lời

buasir berlaku bukan sahaja disebabkan sembelit..Dia boleh terjadi bila kita kerap membuang juga.. kadang tu.. boleh jadi seriau.. Apa pon semoga tt kuat ya..

2y trước

semoga kita kuat selalu.. Doakan diberikan kekuatan/ketabahan melaluinya. saya pon risau sebab bila2 ja buasir boleh terjadi lagi. saya pon da stage ketiga. tak boleh tolak benjolan masuk semula.🤧

itu buasir kena tolak masuk dalam balik..sy pun ada sbb muscle badan kite time pregnant jdi relax..tolak sendiri..sy hari2 minum yakult untuk senang membuang

2y trước

Mcm mana nk tolak sis...kalau dia keras dan sakit...sbb mcm darah beku je.mbiru dh darah dlm tu...tiap kli lap guna tisu..mesti darah melekat kt tisu

x lama dh tu nk bersalin sis..sabar ye insylh semoga di permudahkan bersalin nti