Suami macam budak

Xletih sebenarnya jaga anak . Tapi letih jaga suami yg macam budak² .. tiba2 lepas kawin semua benda xboleh buat sendiri .. semua nak harap ke bini .. dari hal rumah , anak , makan .. tuan cerewet dan suka complain tapi jenis berat tulang xmembantu . Dah la suka buat sepah .. tu saya kata macam budak kecik . Kalau kat situ makan . Kat situla bertaburan gelas kulit buah . Macam xreti nak buang dalam tong sampah . Puntung rokok penuh dalam sinki . Baju kotor xmasuk dlm bakul . Bertaburan je .. yelaa bini ni kan hamba .. tolong kutip semua . Makan xajak pun makan sekali . Kita penat masak lpas masak dia makan ajak pun x .. lps mkn tolong pegang baby pun x .. kita pun nk mkn jgk. . kenyang perut dia je .. lpas makan main fon .. pinggang biar mcmtu je .. apa salahnya bsuh pinggang dia je lps mkn smbil2 bsuh tangan ?? Sumpah penat weh .. bab duit nafkah xbgi langsung tau untuk bini beli pape ke . 10ringgit pun kedekut .. kadang makan hati . Kita ikhlas jaga makan pakai dia .. tapi bila dah lama2 mcmni . Rasa dilayan macam hamba . Dan nak marah jugakla .. dah xikhlas dah .. sebab suami berkira kita pun berkira jugakla .. dia xpernah bawak saya jalan2 makan kat luar ke apa . Duk kat rumah je .. kita penat uruskan rumah 24jam . Dapat pulak suami yg xpaham . Hmm ..

5 Các câu trả lời

Dia dah terbiasa sampai naik lemak berlemak2 dah tu sis. Cuba apa yang dia buat tu sis biar jee. Contoh baju tak masuk bakul. Puntung rokok tu semua sis biar je sehari tengok dia cakap apa. Sebab takkan la dia tak rasa serabut tengok sepah2 lama2. Kalau dia sound, sis cakap balik apa salahnya buat sendiri. Ada tangan ada kaki kan. Geram pulak kalau laki gini gaya 😅 dari awal kawen sis dah biasa kan kot semua benda sis yang buat. Saya sebab memang ramai aunty2 yang berpengalaman memang diorang awal2 dah nasihat laki ni apa yang dia boleh buat sendiri biar dia buat. Tak payah tiber ‘eh takpeee biar je nanti satgi saya buat’. ‘Aaa takpe duduk je saya gi dapur ambilkan’. ‘Letak je pinggan situ karang saya basuh’. NO.. biar dia buat sendiri. Dah asek nak harap kan bini buat haaa tu laa dia semua benda dah tak reti buat sendiri. Cakap kat dia jadi jelah baby balik. 🤣

8mo trước

boleh cuba tips sis ni .. 🤣🤣

Fuhhhh like a king yea.. Apa kata 1 hari tu pinggan die makan tu awak pergi baling kt muka die. Lpastu baju kotor die tu x perlu basuh. Kt mana die letak, awak biar kan sahaja. Basuh baju awak dan anak awak sahaja. Masak pula, awak masak untuk awak sahaja. X perlu masak untuk die. Laki mcm nie kalau dah berckp pun x jalan, itu je makannye. Pinggan die makan tu mmg kena melayang kt muka die baru die sedar dunia nie tinggi ke x. Baru die sedar dan tahu nk hormat bini. Masa tu pandai2 lah awak jauhkan baby dr situ. Apa nk jadi waktu tu jadi lah, biar si suami tahu hormat isteri. Byk suami jenis mcm nie skarang. 1st sbb dr didikan family. Mak semua yg buat. But it doesn't work this time. Kerja rumah kalau dah kahwin kena suami isteri yg buat. Kalau skarang awak x berckp x meluahkan x buat mcm sy suruh buat kt atas tu, sampai bila2 pun diorg x akan berubah.

maaf sis, kalau saya cakap ..jenis mcmnie mak ayah manjakan..anak laki ni jgn dimanjakan..sekali dimanjakan.. naik lemak.. semua benda tk reti.. saya mmng rimas kalau dpt jenis mcmnie.. saya bukan apa..suami saya, tekan mesin basuh pun tktahu, penat ajar.. mcm bahan2 masak.. semua tktahu , sruh sapu rumah kata penat..padahal kerja saja.. tkde jaga anak pun, balik kerja mandi tidur.. solat pun asyik tinggal.. slalu tinggal isyak.. lpstu qada.. naik bosan.. bila org kejut masuk bilik..laju je nk tido..yg kena kemas depan kita...tk ke serabut tu? saya burnout sebulan ni..nafkah mmng bg tp berkira lpstu bg bila dia rasa nk bg..bukan setiap bulan.. bila dh bg ungkit2..rimas nya la...kenapa la wujud laki mcmnie..

8mo trước

betul saya setuju .. manjakan anak .. bila kita menantu mengadu pasal anak dorang . tetap backup anak dia walau terang2 salah anak dia . kita ni mengharap depa nasihat anak depa .. lain pulak cerita masam muka ngan kita pulak .. kenapala ramai isteri2 yg tersakiti .. kenapa perlu berkawin dan menderita ?? andai boleh ku undurkan masa haihhh 😭😭😭

mmg Ada jnih ni . jnih tak sedar diri . igt dia king. suami sy dlu cmni. sy ckp 2_3 Kali je. lpastu dia takmau dgr. sy ambik pinggan yg dia mkn tu ..sy lempar ke dinding .. lpastu biar dia sapu kaca tu. haaa benda 1 keja ..jd 2 keja . dgn sy xde psai nk jd king ke apa. ko mkn . ko basuh ..Aku bkn suh ko basuh pinggan byk cm knuri tu pun. 1 je pun ko xboleh buat asal ??

8mo trước

kena buat garang 🤣 kalau x buat bini macam bibik ye x sis .. konon terpaling penat kita isteri ni pun penat giler . bukan dia sorang .. kalau xde kerjasama dalam rumah tangga memang xbestla hidup ..

suami ni kena ckp sis.klu x dia mmg perangai mcm budak kecik.klu xdgr jugak,cik tinggal la rumah tu sehari dua.balik kampung.maaf sis,klu sy,sy mmg xlyn lki cmtu.mcm raja.sbb sy ni jenis yg membebel.sbb ada ank kecik kn.rumah kena bersih.lki sy pn xtahan dgn bebelan sy😁byk da dia berubah 🤭.sy doakan sis sentiasa kuat dan sabar💪❤️❤️

8mo trước

dah berbuih mulut sis .. kadang memang saya mengamuk dia buatla jugak lepas 2-3 hari dia buat balik perangai dia .