RUAM KAT MUKA

hi warga TAP . ada sesiapa tak anak korang pernah naik ruam kat muka ? boleh suggest kan any ubat sapu yg ssuai utk newborn ? kita yg rasa stress sbb kesian dkt anak muka nya mcmtu 🥲 #bantujawab

4 Các câu trả lời

Sy pakai cetahapill baby advanced. Sapu belah pagi, ptg dah xde.. ruam kat area mulut tu sbb susu bf jd lps bf baby pastikan ambil tuala letak air sikit n lap kat muka yg kena susu.. pastu kat kepala pula sbb ank sy slalu sy pakaikn topi utk ttp unbun dia so letak c2 hilang. Sgt bkesan kat baby sy since now born skrg dah masuk sebulan.

2mo trước

sy klau lps bf mmg akan lap muka nya . slama bf xda pula ruam . lps tukar tuala trus naik ruam dkt pipi

Ruam sebab apa? Mcm saya pakai mustela facial cream tu tak jalan. Pakai sebamed hilang terus. Punca ruam anak saya sbb pakai mitten bila menyusu dia suka letak tangan dekat dgn mulut habis disapu nya susu tu. Pastu sapu muka huhu. Sis cari dulu root cause dia hehe

2mo trước

tak pasti sbb apa . lepas dia tukar tuala mandi trus naik ruam dkt muka 🥲

Baby saya ruam muka dan badan, tak payah pakai apa apa, nanti hilang sendiri. Saya cuma letak dia bawah kipas. Jangan kasi panas je. Ruam punca dia panas.

2mo trước

brapa lama akn hilang sndiri tu ?

sy pakai bzu bzu cooling baby lotion.. alhamdulillah ruam kat muka newborn sy makin berkurang

2mo trước

beli kat shopee