menyusu b/f semula

Usia baby dah sebulan... Seblm ni bg susu campur.. Bg b/f ngn susu formula.. Tp skrg baby tak nak menyusu b/f dah.. Macammana saya nak bg baby menyusu b/f balik.. Dan tgglkan susu formula tu.. Ada cara tak....

2 Các câu trả lời

kadang klu selalu bagi susu formula lebih dari susu badan tu yg dia dah tak nak sis.sya dah 4 org ank dari dalam pantang dah ajar campur susu formula so dia nyusu badan smp 4 bulan je.sedih jugak time tu.skrg ni ank no 4 sya ajar lambat sikit nak masuk 3 bulan baru bagi susu formula alhamdulillah smp skrg dia dah 6 bulan dua2 dia nak.mlm sya tak pernah bangun buat susu sya bagi susu badan je.siang sya bagi susu formula bila nampak dia mcm tak kenyang susu badan sebab sya pun dah berumur susu badan makin lama makin kurang.mmg niat dihati nak susukan dia smp 2 tahun .klu tak campur susu formula skrg ni mmg dia merengek tak kenyang.awak kena seimbangkan lah klu nak campur susu.pada sya klu nak tingalka susu formula tu tak boleh sebab makin lama susu badan sya makin kurang takut plak nti time tu nanti kita pening nak bagi balik🤭..kerapkan bagi susu badan sis nak2 time dia betul2 lapar.klu masih nak bagi lagi susu formula bagi sesekali je

Offer byk kali.. smpai baby suka. Tp jgn pksa sgt.. nt baby trauma