TUKAR UBAT

Tukar ubat zincofer dkt KK boleh ke ? Sebab saya tak boleh telan zincofer. Walaupun makan selang sehari.. tapi lepas makan beberapa minit muntah teruk. So nak tanya mummies dkt sini, boleh ke kita pergi kk sebelum tarikh appointment checkup hanya untuk minta tukar ubat lain ?

5 Các câu trả lời

1st baby di klinik kesihatan A nurse bagi zincofer, boleh lah makan tapi muntah dan mual. Still juga makan zincofer yg nurse bagi, dah inform dh dgn nurse. Mgkin pada dia, tak teruk sgt mual jadi continue zincofer. 2nd baby ni, nurse di klinik B tak bagi zincofer, dia bagi yg 4 serangkai ku. Ha,! Yang tu masuk, tak mual langsung. Kalau lah tahu dari awal, dah ambik dah 4 serangkai tu. 😂

Boleh bgtau je xsesuai sbb jd muntah²..Mcm kk sy,nurse awal² dh suruh save no fon dia apa² hal terus update dgn dia..so xyah tggu appt akan dtg,incase apa² xkena dia sndri akan ws suruh dtg klnik segera

boleh je sis. tapi sebelum pergi tu better tanya dulu nurse yg assist sis.

boleh. klu awk ada num contact nurse, bgtau dia