HB LOW 9.8 😭

Tolong bagi tips naikkan hb !!! First Qaa buka buku pink check 11.8 lepastu drop 10.8 and now 9.8 🥺🥺 anak pertama ni

45 Các câu trả lời

mkn bayam merah.. hati ayam ke lembu ke... okie gak tu.. kadang kene tgk cara awak amek zincofer.. jgn mkn sama sama dgn calcium.. sebab calcium potong.. zincofer na

sy doktor cadangkan tukar ubat. last option, makan ubat "Maltofer yg ada folic acid" skali. alhamdulillah HB naik even xbnyk. doktor sruh teruskan dgn Maltofer.

kalau jenis x mkn sayur.. mungkin blh try perbnykkn mkn buah-buahan ... minum pula, lebihkn kpd bkn kefein sprt nestum , horlicks atau jus buah-buahan...

saya pun sama first cantik je hb , now 9 sahaja , makan ubat , but saya suka minum bercafien , docter kata kena kurang kan minuman bercafien

saya kan dia drop lagi teruk 🥲saya 8.3 berat badan naik berlambak dari 47 ke 55 kg tapi hb low teruk taktau nk buat cmne

zincofer ada bagi? kalau nak tolong tambah darah boleh makan buah jambu batu, buah naga, buah delima, kurma merah, dan daging.

2y trước

anak nakal ni...

makan ubat maltofer dengan minum air susu frisomum gold je..alhamdulillah lepas amal dua ni hb saya naik semula :)

Amalkan minum air lemon suam tanpa gula.. sy dulu hb low lepas amalkan air lemon ni hb terus cantik.. cubalah..

kerang!! paling ajaib haha 3 hari sebelum check up i makan deret 3 hari , alhamdulillah naik terus hb hahah

2y trước

esok kena pi cari ni siss tq sis

masa makan ubat tu kena tetap jugak ye awak...semalam hari ni..esok .. sma je time mkn ubat klau bole...

2y trước

Tulaa sampai kunci jam sbb makan waktu pagi insyallah pelan-2