Hi saya nak tanya apa perlu saya buat anak saya umur 1 tahun 5bulan tapi masih susah tidur malam.

Tidur tak nyenyak tapi siang boleh tidur lama. Dan bangun susu sampai 2 ke 3 kali. Macam mana nak buat ye? Tidur 9.30pm akan bangun 3 atau 4 pagi dan sebelum bangun akan gelisah menangis kejap kejap.

3 Các câu trả lời

sbb baby tdo siang lme... spatutnye umur2 mcm nie tdo siang 1 or 2x je.. palg lme pun total nap dlm 2-3 jam mcm tu.. make sure lps kol 4 ptg anak x tdo dah.. anak sye 1 thn 6 bln pn bjaga mlm utk susu dlm kol 1pg & 4 or 5 pg.. pastu tdo blek..

ank sy sllu sy bg dy tido tgh hri skjp n ptg skjp dlm 2 jam mcm tu tiap kali tido dy n mlm pkl 10,11 mcm tu pastikn kita x main phone ank dh susu knyg Pampers tukar ap smua n pastikn bilik gelap

saya saran kan awak cuba bagi anak tidor lambat dlm pukul 10 ke atas dan bagi susu sebelum anak nak tidor supaya anak tidor sampai pagi..