New marriage

Hi there, any suggestion untuk cepat & mudah lekat? Maybe come from supplement? Mind to share. Thanks! ☺️

10 Các câu trả lời

Sy period tak teratur tp dlm setahun Alhamdulillah dua kali pregnant. lepas 3bulan kawen dh pregnant tp gugur. And pregnant 5bulan dh skrg. Kalau nak tips, rasanya memg kena bersama time subur. Kurgkan bersama before hari subur. Taw je subur, 2hari skali on lah. Jgn hari2, nt sperm tak berkualiti. Lepas gugur tu baru sy start amek berat pasal hari subur. Kebetulan lepas gugur, period jd elok. Nak kata makan tu jaga, tak sangat sebab both laki bini tak makan sayur sangat 😂 acid folic pun better start consume awal.

Sy pun nk follow up thread ni Hehe. Dh 11bln usia perkahwinan tp blm rezeki hehe.. Another tips sy dpt dr kawan ialah pergi berurut. Mungkin peranakan kita jatuh kita xtau. Then ambil folic Acid both lelaki pun. Xleh stress atau penat, lelaki juga. Lelaki boleh amalkan minum air barli atau kacang bendi. Tinggalkan Kafein, jajan, anything yg x sihat. Pastu cek waktu subur guna opk utk lebih tepat. Kalu sis kurang darah merah mcm saya, ada anemia boleh amalkan zinc supplement. Lastly, Goodluck 😘

5y trước

yesss ikhtiar berurut... sy pom sama ikhtiar berurut jumpa doc nak taw ada mslh kew x.. then mkn folic asid... alhmdulillah 10 buln kahwin Allah bg rezeki lekat 😍

1. Pastikan berat badan ok. 2. Pastikan period lancar tiap² bulan. 3.Pastikan tiada mslh rahim(cyst, fibroid&endo) 3. Pastikan waktu subur sis. Dah tau waktu subur wajib bersama ngan suami. 4. Lps period sehingga 5 hari lepas waktu subur boleh amalkan jus untuk matangkan telur. ( blend avocado+kiwi+kurma+epal hijau+madu+pati delima+perahan jus lemon+bee pollen) Try lah sis. Sy buat menjadi. Gud luck ya.

Baru2 kahwin xperlu stress sangat nak anak sis. Kalau terlalu fikir dan stress lg susah nak lekat. Amalkan healthy meal, exercise. Folic asid boleh start makan dah ye. Semoga ada rezeki sis

Boleh cuba dari segi jaga pemakanan. Elakkan fastfood. Hehe moga ade rzki ye sis

5y trước

Sy consume folic acid. Hehe

Amalkan susu kambing dan madu setiap hari juga sis

baru kawen sis..sy dah 7bulan kawen masih xlekat lagi..

5y trước

Sama sis... Semoga ada rezeki kita soon.. InsyaAllah

Folic acid appetton & jaga pemakanan

Try himalaya women wellness

Amalkan asid folic je sia