PREGNANT ATAU TIDAK?

Test sebelah saya guna jenama Mommy Perfect.. Test pada 20/10 .. Positif.. Tak sampai 5 minit naik line terang.. Bila dapat terang.. Saya try beli dip n tell dan test time tengah hari pada 21/10.. Hasilnya Negatif.. Hari ni 22/10 due period saya.. Soalan saya bila dah dapat positif perlu ke repeat test atau jaga diri sebelum jumpa doc? Btw, saya ada try upt strip pada 15/10 naik samar dan terus pi klinik scan sbb risau pasal benda lain .. Tak terfikir pregnant.. Cuma doc suruh repeat scan 2 minggu lagi sebab pi scan hari tu rahim menebal.. Ada ckp dah line teran upt dip n tell akan terang tpi saya belum delay period.. Sapa ada pengalaman begini dan memang pregnant? TQ

PREGNANT ATAU TIDAK?
1 Trả lời

Kalau pengalaman saya memang test samar 2 line. Tapi bila rasa tak sihat saya terus ke klinik buat test memang pregnant. Kadang faktor hormon boleh jadi terang lepas tu nampak negatif pula. Better scan macam apa yang doc syorkan. Dan tanya apa saranan doc since period delay lagi