tanda2 hamil

td ada nmpak d tiktok perut kembung ciri2 mngandung. kembung yg mcm mana tu? sy rasa kembung mcm nak buang air besar tp bila ke tndas x mmbuang pun.. tp sd cek upt -ve . atau pun msih samar2 lg🥺🥺🥺🥺🥺#ingintahu

8 Các câu trả lời

saya mse tanda2 hamil dulu..sye mengidam nak makan macam2 dan mood selalu swings..suami tgur sikit knfirm berderai air mata..dan kuat tidur...mse tu tk thu ngndung lg sbb bru je habis period ..terdetik hati nak check upt awal sblom tarikh period..kluar samar2 2 line..mngkin lain org lain tanda dia sis..huhu

saya 1-2 minggu selepas period akhir, saya dah start jadi perut angin, tak sedap, sembelit, dan sakit bawah ari2, saya layan rasa tu hampir 2 minggu..pastu cek2 memang 2 line pekat dah..confirm pregnant alhamdulillah sekarang dah baru 3 bulan lebih dah pregnant..

Semoga ada sinar buat sis! Saya dulu tanda2 awal pregnant, tangan kiri cramp, perut tiba2 pedih kembung mcm nak gastric tapi x gastric. Pedih gassy ja. Lepas tu tiba2 mkn timun sebiji sorang2 + ikan bilis goreng. Tp masa tu xtau preggy lagi😂

X tau la pulak perut kembung tu salah 1 simptom pregnant. Biasanya common simptom mual, loya, muntah2, hilang selera, rasa cramp mcm senggugut nak period, tiba2 mengidam, selera mkn bertambah.. mcm tu la.

Awk tggu sampai delay period nnt check UPT lagi guna urine yg pertama diwaktu pagi, boleh try UPT dip & tell beli kat guardian, insyaAllah mudah2an ada rezeki awk n suami 🥰

tunggu delay period dulu baru bt upt.. dan tanda mengandung setiap org x sama pembawakkan budaknya..

lain orang lain tanda2. try tggu another 1 or 2w untuk confirmkan semula pregnancy

1y trước

yup, better tggu . banyakkan doa dan bersabar 🤗 InShaAllah ada rezeki cepat atau lambat

tunggu period delay