Makan tak hadam , cth kalau mkn tghari , patut pkul 6 ptg mcm tu mknan dh hadam dh

Tapi saya rasa loya, dan muntah balik mknan semuanya tu , sedihnya knape jd mcm ni? Nak buat apa ye? #1stremester #morningsickness

4 Các câu trả lời

sabar ye. nk jadi mommy kena strong dan kuatkn hati. muntah masa first trimester ni biasa. banyak mama2 hadapi. sy pun pernah muntah masa malam makanan dr breakfast punya sampai la ke dinner. saya boleh nmpk semua. penuh satu lantai toilet sampai sumbat. sambung pulak muntah kat bowl toilet dan singki. ye satu bilik air. jangan sedih2. ni smua normal. cuba trace makanan ape yg buat puan loya atau makanan ape yg kalau makan je muntah. puan kena banyak minum air ye takut dehydrate. boleh makan yg ringan2 dlu. dan tanamkan dalam hati ni semua normal. hehe

Masa morning sickness sy pun mental down sbb macam sis juga la makan muntah mual pening tu biasa. Makan je dlm potion sikit secara kerap. Dan rehat selalu. Morning sickness petanda baby nak membesar dgn sihat sbb tu efek ibu sikit. Baby tgh ambik zat2 dan semangat ibu untuk membentuk diri dia sekejap.. just enjoy the moment k 🥰

sama lah , sy makan nasi pukul 1pm pukul 7pm muntah blik semua sbb alahan teruk. try kemam jambu batu . utk hilangkan loya . tp kena tgk jgk klu dah 3-4 kali muntah , air x minum . takot ketone +++ . dehydrated. kena pergi klinik check urine

Normal mcmtu .. xpe sis.. jgn sedih, kalo xlalu mkn nasi, try mkn buah ke, mee ke.. mnum oat ke.. jnji dpt isi perut tu.. sis mkn la sikit2 tp kerap.. atau try mkn buah2 masam .. ade yg leh thn loya klo mkn masam2 tu.. ce try