ASSALAMUALAIKUM,, Nak Tanya ... Kalau haid kita tepat datang pada tarikh yang ditetapkan tu

Tapi haid delay 2 hari tu , kena tunggu ataupun cek upt ?

5 Các câu trả lời

Wsalam.. klu ikut pengalaman sy sndiri, better tggu seminggu.. klu betul prgnant akan naik terang da.. tp klu still 1 line better cukupkan sebulan xdtg period tu 😁

11mo trước

aaamiin 🤲 Terima Kasih atas doanyaa

Nk check upt terus pun boleh sis. Tp kalau negative jgn sedih dulu. Saya dulu biasa lewat 3 hari then period. Cycle tak fix doktor kata sebab hormon lepas kahwin

11mo trước

Ya sama mcm saya dulu beberapa bulan lepas kahwin. Lewat 3 hari je check upt negative, esoknya period. pernah consult doctor sebab sebelum tu period on time. Hormon katanya jadi doctor kata check lah upt lambat sikit kalau tak bazir shj. Pernah delay sampai seminggu lebih, Alhamdulillah time tu check baru upt positive 😊

Pendapat saya, tunggu dulu dalam seminggu sebab awak menyusukan Bila menyusu ni period cycle kita mudah terganggu.

11mo trước

Ohh sebab awak tanya dalam topik breastfeeding 😅. Kalau period awak jenis yang regular, boleh check dah tu. Good luck🌹

boleh je nak check upt awak. kalau awak jenis period teratur. boleh detect seawal 7hari sebelom delay

11mo trước

yea awak😊. kalau negatif boleh cuba lg utk next cycle. yg penting awak jgn stress

bley je nk check.. tp gne upt yg jual kt farmasi/guardian/watson..

11mo trước

ouhh okay sis