Tiada heartbeat

Tadi pergi klinik untuk confirmation pregnancy. Sepatutnya tarikh akhir datang bulan 11 July, tapi tadi saya cakap saya last datang bulan 17 July. Saya lambatkan seminggu. Jadi bila scan tu kandungan dah jadi 7minggu 3hari, yang sepatutnya baru 6minggu. Lepas tu doktor kata tak ada heartbeat. Doktor kata mungkin kandungan takjadi. Kena ulang scan pada 21Sept. Soalan saya, kemungkinan besar ke tak ada heartbeat? Risau pulak kami suami isteri.

Tiada heartbeat
7 Các câu trả lời

11/7 tu tarikh last day period atau tarikh 1st day last period? Kalau first day last period 11/7 tu, means awak skrg patutnya dah 8 weeks. Bila scan mmg kdg tak dpt tarikh tepat tp biasanya dkt scan akn lewat sikit dari tarikh kiraan last period kita tu. Saya punya tarikh 1st day last period tu 12/7. Dah 8w tapi kat scan pun baru 7w3d. Scan biasa tak dgr so doc buat scan tvs Alhamdulillah ada heartbeat dah. Saya masatu buat tvs dkt kk. Kalau kk awk taknak buat tvs tu awak pergi buat kat swasta. Paling mahal saya pergi rm300. Tp saya ada survey klinik2 lain murah je range harga 150-300 gitu lah. Pergi klinik jgn hospital swasta. Hospital mahal sikit. Semoga dipermudahkan urusan. Next timw bgtau je date sebenar ye sbb skrg dah modern. Doc ikut date dekat scan tu je due date pun dari scan tu.

Saya pun baru pergi scan tadi, klinik tanya hari 1st last period.. Sy beritahu 17 Julai, jadinya tadi kira 7 minggu 3 hari, Alhamdulillah, baby dan denyut jantung dah dengar, InsyaAllah nanti cuba repeat scan, kdg2 ada yang awal tak nampak lagi.

2y trước

sy sme trkh dgn awak..tp tk g scan lg..doc klinik swasta ckp tggu 8w br blh nmpk..

Ulang semula scan lepas 2 minggu. Kalau xleh sabar dan nk cpt2, tgu seminggu then pegi Columbia hospital or mana2 hospital, minta TVS. Scan dari vagina. Byrn dlm Rm500-600. Sbb kndungan masih awl, scan ultrasound biasa xnmpk.

2y trước

Klinik ada set appoiment lagi 2 weeks. Mudahan ada rezeki kami

sy last 1st day period 10/7..baby masuk 8 weeks..alhamdulillah dgr heart beat semua..seeloknya..masa scan tu bg penuh air kencing n tahan..insyaAllah..ada rezeki awak lagi tu

2y trước

sy selasa minggu depan..cuak plak sbb suka makan nasi..selera saya on sentiasa..hehe

Tp pd pendapat sy, gtau tarikh last period tu yg sbnr. Xya lebihkn seminggu supaya tarikh jangka bersalin tu x lari n usia kandungan xbeza masa scan.

2y trước

Tulah dah salah step pulak.

Saya pernah jadi macam ni masa first pregnancy. Ikutkan dah 8weeks tapi scan kantung kosong doktor suruh datang lagi 2weeks untul scan lagi sekali

2y trước

Lepastu apa jadi sis sbb saya tgh lalui ni skrg ni 🥲 rasa down jgk kdg2 ni

tgu lgi 2w. repeat scan.

2y trước

Aah. Klinik ada set appoiment 21hb nanti. Mudahan ada rezeki kami