Mengada or teringin

Sye ni bru msuk 4 bulan preg ank 1, then rse nk mkan mcm² bler xdpat ap yg nk tu mkan la bnyak mne pown nasi tetap akn lapar smula pastu, bler paksa mkan lgi nnti akn muntah sbab perut da penuh .. then tdi suami sye ckap, kwan dye bgtau dye sye ni bkan kempunan sngat pown mngada je lebih .. trase la jgak, sbab dye ckap tu dpan ibu sye .. nk tarik muka kang ap plak ibu ckap pasal suami sye, senyum jela Mnde kecik je tapi trase sngat² 🙂 #firstbaby

1 Trả lời

btol la tu. bile pregnant kite jadi mudah terasa. sensitive. normal thing bila pregnant. and normal jugak bila pregnant ni mengidam. and kalau x dpt tu rasa x puas mkn. cuma kena ikut jugak kemampuan suami. sye pon kekdg mengidam, tpi kalau rasa benda tu pelik and luar kemampuan suami, malas nak layan. lama2 rasa tu hilang sendiri. tpi kalau benda tu sng nak crik, mntk je dgn husband. contoh mcm nak makan nasi lemak ke kentang dgn aiskrim ke, mntk je, sbb benda sng nak dpt. tpi kalau dh tetibe teringin benda pelik2 beef wallington ke nasi kandar nun kt penang sana tu ke benda yg sye xboleh mkn ke mmg sye sendiri xlyn. sbb tau benda susah nak dpt and x elok utk sye. tgok jela dlm gambar 😂

2y trước

alhamdulillah, stakat ni tringin nk mkan mknan kg je .. sye bru je dpat mkan cekodok pisang ibu bwak balik, suami ckap cmtu .. menahan air mate jela