Perut mengeras

Syaa 35 weeks dah. Perut kerap juga mengeras tapi tak sakit. Kadang kadang tu ada la sakit bahagian pinggang. Confuse kena pergi hospital ke tak? Boleh sharee pendapat. #SeriusTanya ##bantujawab ##ingintahu ##firstmom

2 Các câu trả lời

Saya baru discharge dari hospital. 4 hari 3 malam juga kena tahan. Tepat 35 weeks sy rasa perut mengeras, sakit sangat sampai ke belakang, bawah perut ke paha. Nak berjalan pn susah, sakit sangat skjp2. Sampai ke PAC, doctor bgtau premature contractions. Sbb ada discharge sekali darah (spotting ja). 1st & 2nd days mmg nmpk kontraksi, hari 3&4 xda dah. Dh blh discharge. Kena tahu rasa mngeras tu berapa saat/minit & bila sakit dh hilang n rasa sakit semula kena tahu juga brp minit. Dr akan tanya. Pastikan pgerakan baby cukup, kalau x trs ke PAC ja la.

klau mengeras tu makin kuat n makin lama..pastu tukar position pun x ubah ape2 better g spital

2d trước

Kalau mengeras dan sakit kejap. Tak lama. Dalam 5-10 minit. Sebab ubah posisi masa baring. Lepastu dia okay dah. Lepastu sakit semula bila bangun dari posisi baring. Tak lama juga. dan sakit bila lambat nak ke tandas (buang air) Tu takpa kan? Sebab mengeras tapi tak sakit pinggang. 😭