Susu untuk baby

Sya #firstmom nak tnya patut ke kita prepare beli susu baby before bersalin wlupun plan nak breastfeed saja? Sya dh week 30 masih belum ada susu keluar.. Klu perlu prepare susu incase apa2, ada suggestion tak susu apa yg sesuai? Tak sure nak beli susu apa.. #firstbaby #pleasehelp

1 Trả lời

sye walaupun plan utk bf baby sepenuhnya, tetap beli susu fm utk standby. sbb x semua org keluar susu immidiately lps bersalin. mcm sye 3hari lps bersalin bru keluar susu. masa dlm hospital, keluar kolostrum setitik dua je. balik je hospital bby melalak mcm kena dera. so sye bagi je susu fm. kalau masa tu sye x prepare susu fm, agak nya anak sye melalak sampai ke mlm sbb lapar. sye mula2 bagi enfalac. boleh je beli jenama apa2 dkt kedai tu dulu. beli pek kecik.