Rasa Gementar Tiap Kali Check Up

Sya dari mula booking dah rasa nrvous..tiap kali pgi jumpa Dr mmg sah akan Rasa nrvous..bila chck darah trus naik k 1xx ? Smpai Dr tnya ada msalah jntung k x..? Masalah kesihtan sy Xda mslah..Ini hal biasa ke utk mommy² preggy ni? Tak bahaya k utk bby n mmy? #1st preggy?

19 Các câu trả lời

Paling nervous nk tunggu result mnum air gula. Sbb bila dpt tahu ada kencing manis tu rasa mcm, Ya Allah serius tu. Lepas tu kena buat bsp setiap 1 @2 mnggu sekali. Jmp dr semua. Kena control mkn, jaga diet. Mostly bila first pregnancy sangkut kencing manis, 2nd or 3rd ke org ckp mesti akan sangkut jgk. Then kena mnum lagi air gula lepas bersalin utk tahu kita kencing manis masa pregnant shj atau sememangnya pengidap kencing manis sblm pregnant. Mmg rasanya nervous smpai bersalin . Alhamdulillah part lain xde msalah, itu je yg merisaukan sy.

Sama lah..klu check bp kat rumah sblum pergi ok je..time gi kk mesti naik..akak mmg pregy ni ada darah tingi so mmg kk dah bagi mkn ubat.kira ok lah lepas mkn ubat bp terkwal..baru2 ni gi checkup kena bratur panjang plak tu smp kat jalan raya sbb covid diaorg nak check suhu..agaknya penat berdiri lama tetiba naik darah smp 140..tak pasal doc nak tambah dos ubat.

Third trimester selalunya ibu2 kan cepat rasa cemas.. Mcm sy sekrng.. Bila nk g hospital rasa berdebar sungguh.. Perasaan cemas tuu tiba2 dtg sedngkn bukan ada apa pon.. Kdng tuu boleh jadi stress dan takut.. #33weeks tapi sy bnyk2 kan istifar dan cepat2 fikir positif

Samela sy. Dari ank pertama sampai pregnant ank ketiga ni nervous cek tekanan darah xpernah hilang. Tekanan darah jd smpi 140..hehe..so nurse kat klinik mmg dah knl sy yg asik nervous xabes2 ni.. Slalunye time checkup mmg repeat pam darah smpi 3x..😁

Sama jg.. stress bla time check bp .. mst trus up 1++. 27hb feb 20 tpks mlahirkan secara Czer baby boy d sbbkan bp tinggi & air ketuban sedikit. Tarikh due spatutnya 12hb mac 20. Alhamdulillah baby dan ibu sihat ☺️

sy masa nak admit msuk wad bsalin induce mmg nrvous sgt tekanan darah asik tinggi sja.. nurse tanya mama ada darah tinggi k? sy jwb xda.. cuma kencing manis sja.. mama jgn byk fikir.. tenang sja ya mama.. 😅😅

Saya pun jenis mcm tu. Nadi jadi smpai 129. Byk kali nurse tegur saya. Saya ni mmg dri dlu jenis nervous tmbah2 kt tempat org ramai. Susah nk elak benda ni 😅

sy nak bg hilang nerbes tu an,lpas turun kreta tu saje jalan lambat2 bawah matahari,tibe smpai dekat tmpt dftr dah x berbes dah hahhaha

sama ngan saya sis walaupon da selalu pergi checkup dia punye bedebar nak kencing teberak sume ada.. da jumpe pakar fuhhh lege..

samala sis tiap kali check up bedebar2 je rasa ... ni nak book hospital lagila rasa bedebar2 hahaha