Sakit bawah perut

Sya da 33weeks 4hri,tpi selalu sakit bwh perut ats kmaluan kita belah kan,klau bgn dri tido kdg2 sakit...normal ke?sbb anak pertama xde rse sakit pon...Ni anak 2 ni sakit pulak...Ada yg sma dgn sya x?

5 Các câu trả lời

Semalam tgh mlm tetiba baby mengeras, bila mengeras dia akan kerap..ada la beberapa kali.. Ada sekali tu sampai rasa terbonjol bulat bahagian bawah perut tu, cam kepala dia. X tahu la dia seakan nak menolak, sama ada berpusing or ubah posisi..Sbb siang tu checkup belum masuk laluan lagi... Tapi dlm waktu yg sama ada rasa lapar juga.. Risau contactions palsu je.. Agaknya kenapa erk.. Sekarang 34w..alhamdulillah pagi nie baby masih ada gerakkan.. Semoga baby sy sihat sehingga melahirkn.. Doakan yer..

2y trước

@syakila TQ, mungkin la kot, tapi memang x pernah terjadi mcm tu.. Walaupun ini yg ke 3 😂risaulah juga,.. Hari nie monitor pergerakkan, cukup 10x tapi x berapa aktif mcm Sebelum la.. Penat agaknya.. Moga Allah kurniakan kesihatan yg baik padanya dan dipermudahkan segala sehingga bersalin.. Aamiin Yaa Rabbal A'lamiinn

setiap pregnancy x sama pengalaman dia .. try time sblm angkat dri tdo tu , mengiring dulu bru angkat .. jgn angkat mengejut ..

samalahh kta sis, baru scan td utk 34weeks 3days kepala baby da turun kate doktor so mgkin smua sbb tu la kot

sya mengalami benda yg sama sis 😅, kandungan ke 2 jgak, masa first baby tk mcam nieh pun

baby dah ada bawah la tu..hati²..bgun tidur secara mengiring.