aini azni

sya baru pertama kali mengandung . So blh korng kongsi kn pengalaman korng mase mengandung , melahirkan and cara menjaga bayi baru lahir ,can ?

2 Các câu trả lời

I preggy tak ada alahan teruk. Cuma 2-3kali ja spanjang pregnant,muntah masa gosok gigi..lain2 makan selera. Bersalin pun,pergi checkup pagi 38wks mcm biasa,bagi doc cek jalan,rupenye dah 3cm padahal tak ada tanda atau sakit. Lepas isya tu baru sakit sikit,doc cek katanya rasa jari,tangan baby atas kepala.then kena emergncy czer. Dah berslin pula,mental dan fizikal kena kuat. Kena happy. Masa ni dengan nk latch kan bby kt puting pun x pandai. Dengan puting sakit melecet dan luka.dengan tidur x cukup sebab bby jaga malam. Menyusu dengan sakit puting + mengantok. Masa ni memang menguji kesabaran. Heee..tapi alhamdulillah bby dah sebulan..puting pun dah sihat. Dah pandai latch. Tidur bby pun dah agak teratur dari sebelum ni. Luka czer pun dah beransur baik.alhamdulillah

tq akak bb kongsi pegalaman akak