Mohon tips cepat hamil

Sy sudah 10bulan berkahwin namun belum dikurniakan zuriat lagi. Boleh minta mommys2 semua tips atau pandangan mcmna cara bagi cepat lekat? Harini period sy..sedih sgt rasanyaa,mcm2 juga usaha sy cuba, keluarga pun asyik duk tanya je bila lagi..bbanding2, kawen dh nak dekat setahun tp tak lekat2 lg#pleasehelp 🥲

32 Các câu trả lời

Sy ttc 2 tahun sblum ni, bnyk sgt org tnya kalau dh berisi atau belum. Sy just cakap baby masih pre-order😂😂😂. Syukur sekarang dh lekat. Sy amal folic acid appeton, berurut rahim 3xberturut-turut and jaga pemakanan. Air2 sejuk and makanan bergoreng or bergula kurangkan. Semoga rezeki sis lagi lepas ni♥️

Sis kne check waktu subur sis dan suami, jgn stress stress, dan sy ambik susu preggy love.. Masa first pregnancy sy bru minum 1 btol susu pastu lekat dan sy stop minum pastu sy gugur. Now sy hari hari minum.. Dah 13 w 5 d.. Susu ni bagus utk kuatkn rahim dan bagi subur.. Sis try lh cri kat shoppe

2y trước

sebelum preggy pun bole mnum ye.baik sis nnti sy cari kt shopee.terima kasih sis...

yang peting sekali jangan stress . but kalau puan belum cuba fertility treatment, puan blh cuba buat dekat eva emily klink ... sya ttc dah 1 tahun ..alhamdulillah bulan ni check positif. dah masuk 5weeks. .saya doakan puan dikurniakan zuriat secepatnya . Amin amin Ya Mujib

2y trước

Aaminn..terima kasih. fertility treatment tu anggaran kos berapa ye kat tempat awk? cek apa ye

lps bersma tu jgn bgun trus kira lps je bersma kaki ke ats xnk lenguh sandarkan kaki ke dinding dlm 15 minit or 10 then bsuh dgn air biasa elakkan guna sbun pncuci miss v .. nk bgy dia msuk btui ii ke dlm buat lps hbis period or bila rsa nk pstikn capai time bersma tu ..

2y trước

terima kasih sis..info yg sgt mbantu😊👍

Haii sis . Kalau pngalaman sy lh kan. Sy suka kemut masa suami pncut. Dah lpas pada tu. Cuba buka buka vagina tanpa kemut . Alhamdulillah rezeki dari Allah dan 31week now. Petua ni bnyk dh bagi kat member. Alhamdulillah berhasil. Selamat mencuba sis syg 💖

betul.. yg penting jgn stress. mind set kne betul, mmng Kita plan and berusaha tapi bila yg Maha merancang Belum izinkan, Belum lah tu. Banyakkan berdoa, berusaha.. kalau dah check kesuburan and takde masalah, ajak la somi check sperma. Kadang lelaki ni egoo tinggi

2y trước

terima kasih sis sudi berkongsi. betul sis tiap bulan kmi usaha sama2😔nak cuba himalaya sperm tu ok tak?

saya 9 bulan bru mngdung. sy mgurut rahim. rahim tkdk mslah pun. cuma org ngurut tu kata bdn sy byk angin. lps mngurut sy dan suami mkn acid folic appeton . slps 2 bln mgurut mngdung . syukur sgt. tktau nk ckp mcm mna. alhamdulilah. .

2y trước

bagi saya mngurut mmng ok. siapa belum mngdung kena cuba. usaha mcm2 tkpe insyaallah ada hasil nanti .. sbb kwn sy 2 org pergi mgurut lps beberapa bln mngdung .. tp stiap org mgurut tu lain2 cara. ada yg lps mgurut tu dia sruh suami isteri mkn telur separuh msak campur madu .. tgok la tmpt mgurut sis mcm mna . satu lg lps solat doa byk2 mtk di kurniakan zuriat ..

Sesiapa yg nak iktiar hamil saya suggest tngok tiktok Dr. Raihana semoga tiktok dr raihana sangat membantu kamu ☺️. Saya bnyak kaji pasal iktiar hamil ni nak lagi pasti tngok tiktok dr. Raihana ya

rajin bersama suami dan melakukan aktiviti seks.dab amalkan ambil acid polic yg untuk suami isteri sis.saya 6bulan perkahwinan.alhamdulillah saya da mengandung anak pertama skrng.masuk 3 bulan 15hb ni

jangan fkir aku nak cpt mgdung ,yang pentng doaa jangan putus2 ..makan buah benda yg sht dan minum air delima dan kena tahu wktu subur laps period tu elok bersamaa