Sakit tulang pubik

Sy skrg 38minggu & takde tanda apa2 lagi. Sy tak kisah yg tu cumanya skrg ni tulang pubik saya rasa sakit sgt mcm lebam. Seksanya time nak angkat kaki pakai seluar, time nak tukar posisi tidur, time nak bangun dari katil. Takpa ke ya rasa mcm ni? Ni sbb kepala baby dah start turun ke bwh ke ya? Nak pergi check pun rasa bersalah takut doc just ckp ni normal. #pleasehelp #firstmom

9 Các câu trả lời

sye pun sme sis skrg dh 38w3d belum ada tanda2 lagi...sakit tulang pelvis tu normal sis...sbb sye msuk je 28w trus sakit haa...makin hri makin sakit smpai la harini☺️☺️sis jgn isau taw...sbb sye pun ada tnya nurse diorang ckp normal...doa kn sye dgn baby dan ibu2 yg bakal bersalin dipermudahkn yee aamiin trima kaseh 💐💐🥰

normal..saya dr 28 weeks pon dah rasa sikit2..skrg 36 weeks, sakit dia dah makin ketara..hari tu, doctor senior bagitau, normal ja sbb hormon relaxing dah keluar, dah buat ragangan nk midahkan kita time bersalin nnt ..semoga dipermudahkan urusan bersalin sis dan baby..doakan saya dan baby selamat juga, saya due bulan depan..

saya start rasa mcm tu utk kandungan yg ke-3 .. Tanya doktor , doktor cakap mungkin bebanan Dari baby tu yg rasa sakit mcm tu .. 2 org anak sebelum ni x de pulak rasa mcm tu .. klu tidur , nak pusing sikit pon dah sakit. seksa betul rasanya.

6mo trước

ya SMA..anak 2org Sblm ni X prnah rasa..KLI ni rasa pla

Sama laaaa,, ni pregnt anak ke3(35week) baru rasa sakit mcm ni,, nak tukar posisi tdo paling payah ,, blm citer kaki tetbe kne simpul biawak 😅

6mo trước

haha btul. dpt kena simpul biawak..terus kejut husband tlg tolak tapak kaki sbb xblh nk kalih bdn cari dinding 🥲

normal sis,Sy 35 mggu pun rase bandar yg sama..nk berbalik tidur pun terseksa rasa..tapi nti lepas bersalin hilang la semua tu

sama dgn sy sis... tak pasti lah normal ke rase mcmtu ye? ade yg bole shared pengalaman x?? sy pon first mom n 38w

normal awk. sy baru 33w tapi ya ampun sakit kt celah peha, pubic area. sbb otot bawah kita dh mula renggang.

6mo trước

Btl sis tgh mengalami sampai nk bgn seksa nya rsa .. klw dpt baring bersyukur sgtx dh

ni sama mcm saya..nak jalan sakit betul..huhu..

normal sis. bersabarlah 😅