Darah gugur Kandungan tak menjadi atau kandungan luar rahim?

Sy scan upt dpt double line. Bila kira last period date sepatutnya usia kandungan dah akhir 8w nk masuk 9w. Mula2 malam tu sy ada spotting darah je sebesar ibu jari. Esoknya sy pergi scan tp bila scan doktor kata size kantung cuma 6w,cuma nampak kantung je,janin dan heartbeat tak ada lagi. . Ada 2 kemungkinan. Pertama, kandungan tak menjadi sebab tu masih 6w walaupun sepatutnya nk masuk 9w dah pttnye dan jugak dah mula ada spotting malam tadi. Kedua, Kandungan memang masih kecil. Doktor kata scan lagi 2 minggu tgk samada kandungan masih 6w maknenye kemungkinan no 1 tu betul,atau da jadi 8w maknenye mmg betul kemungkinan no 2 tu. Tapi selepas 2 hari tu sy keluar darah seperti period tp tak sampai la berganti pad beserta skait senggugut. Dan ada darah ketul kenyal2 seperti dalam gambar. Ada kemungkinan kandungan sy tak menjadi dan gugur, atau sy sebenarnya mengandung luar rahim? Ada tak sesiapa ada pengalaman seperti situasi sy ni?

Darah gugur Kandungan tak menjadi atau kandungan luar rahim?
9 Các câu trả lời

Saya pun mcm ni dulu sebijik darah ketul cmni . Then terus pergi hospital scan tk nmpank kantung or apa2 dr pun tktahu bgi kputusan apa . Dia bt app 2minggu lgi dtg . Slepas balik dri hospital darah kluar merah cair dlm 3hari jugak la . Then hari ke4 3pagi saya bgun kencing pstu terbatuk sikit terus keluar seketul janim mcm darag beku . Terus g hospital dr sah kan dh ggur . 8week 🥲 patut la awal scan dr tk nmpk apa2 . Dr just cakap bby kecil lagi dinding rahim saya tebal hmm sedappkan hati saya . Apa2 saya redha jeee ☺️ Alhamdulilah skrg pregnant kembali after 3month ! Baru masuk 9week . Doakan saya yee . Saya doakan awak semoga kandungan awak baik2 saja ☺️ lain org lain cara . Semuanya atas badan masing2 dan rezeki masing . Be strong okehh ! Jgn fikir byk be positive!

Sama macam saya dulu sis, patutnya usia kandungan 7w tapi doc scan macam 5w je. Lepas tu darah turun macam period terus g klinik, klinik refer ke hospital. Time warded tu darah still keluar macam period sakit perut macam senggugut, last2 keluar ketulan macam janin tu. Dr cakap dah miscarriage dah masa tu😢apa2 pun better jumpa dr dulu sis and banyakkan berdoa..

2y trước

sebenarnya saya da redha kan hati andai tiada rezeki sy utk zuriat kedua ni.. cuma harapan nya tuhan permudahkan urusan sy jika betul sy keguguran. jika tidak, sy doa semoga tuhan kuatkan kandungan sy ni. Ada jugayg sama mcm sy rupanya, semoga sis dan kita semua dipermudahkan urusan dan diberi lagi rezeki lg utk mendapat zuriat.

sy pernah jadi ni . sy gugur bulan February 2022 . Sekarang sy pregy semula 8 minggu 5 hari . Hari ni , sy bleeding sikit . Pergi scan , alhamdulillah , ada jantung baby dan bergerak elok . bila scan , doc ckp 9 minggu , tp ikut kiraan 8 minggu lbh . in shaa Allah, doa yg baik² , jgn strees atau buat kerja lasak . banyak memikir pun blh effect pd kandungan

2y trước

masa sis gugur dlu ada sakit mcm period gak ea?

Saya sedang mengalami masalah ni. Dah seminggu spotting, dah dua kali pergi clinic. Tapi jawapan doctor tak berapa memuaskan. Khamis ni baru nak jumpa doktor pakar. Saya dah masuk 11 weeks kalau ikut lmp tapi size janin masih 6w dan tak ada heartbeat 😔

2y trước

terus kene cuci ke sis.. ke doktor bg masa lg tunggu kantung turun sendiri?

sy pernah mcm tu sis.. 4 hari kluar darah spot ..hari kelima tetiba ada darah kenyal..keesokkannya saya gugur.. pagi tu segugut yg extra punya sakit..sbb kantung dgn janin tu nk kluar..masok je bilik mandi ..tup² terus kluar lah seketul

2y trước

masa scan dah nampak janin ye sis? sy masa scan pun xnampak janin heartbeat semua.. ada kantung je. itupun kantung kecik lewat 3 minggu dr sepatutnya.. doakan urusan sy dipermudahkan ya.

Sama laa mcm saya tpi xsakit lnsg n darah pon mcm awak tu kenyal x pecah klau kiraan dh 8 weeks ujung bulan br sy nk p klnk scan tp dlm msa yg sama hati xtnteram n tkot kecewa😖😖😖

2y trước

haah.. hari2 ada darah tp cair sgt2.. yg kenyal2 tu sekali tu je keluar.. sy mcm dah redha da ni kalau xde rezeki sy kali ni. tp harap sgt dipermudahkan urusan.. Aminn

salam sis kena g hospital sis nnti dia chek balik, semoga kandungan sis baik2 sje ya allah aminn...

pg emergency bwk sekali darah ni.

Kalau tekan hancur x darah tu??

2y trước

tak hancur sis.. dia kenyal2 je. mcm jelly..