Baby kurang bergerak adakah normal?

Sy pregnant 24w, normal ke kalau baby kurang bergerak?? Dapat rasa baby gerak 2,3 kali je tu pun slow sangat kicknye#seriusnanya #firstbaby #firstmom #pleasehelp

1 Trả lời

selagi baby x cecah 28w n x perlu kira kiraan lg, x perlu risau. sbb baby masih kecik n bawah sekilo lg berat dia so susah nk rasa. asalkan bulan tu ade rasa sekali dua pun dh cukup. klau masa 28w dh start kira n kurg gerakan 10 kali dlm 12 jam, yg ni kena risau

2y trước

aah normal. sy masa w20 - w24, sebulan tu rasa dia gerak 4 5 kali je. kdg2 je dia gerak lebih sikit. hari lain byk x rasa sgt pun. plus klau kita gi appt kt kk sebulan sekali tu kan mmg akan check heartbeat sllu, so xyah risau. alhamdulillah skrg sy dah 31w dah. sama2 sis.