HB low (35weeks)

Sy preggy anak ke3.. skrg dah masuk 35weeks.. tp HB x bg kerjasama pulak utk anak yg ke3 ni.. masih bawah 11.. KK bg makan zincofer n ferus fumerete.. KK dah pesan, start 36weeks patutnya hb naik 11.+ sbb xnak any complications masa bersalin.. any other suggestion utk hujung² waktu nak bersalin ni naikkna balik hb?

7 Các câu trả lời

Sy tk tau laa cara sy betul berkesan ke tk tp sejak sy pregnant memang drop je sampai 9.8 tp start 34w hb sy naik 11.9 36w hb naik lagi 12.6 sebelum ni sy amal mcm2 pati gulsan, buah jambu batu hari2 mkn, kerang, susu utk naikan hb, minyak kelapa dara d’aura, ubat zincofer-obimin-iron 4biji sehari pom tk naik tp last je sy tawakal dgn buah delima asli setiap hari 1 biji alhamdulillah menjadi dgn badan sy, lega bila hb naik sbb sy pula darah 0- org ckp susah hb nak naik

saya takda apa2 petua just makan ubat dengan cara yang betul , alhamdullillah hb saya paling tinggi 13 paling rendah 11.9 baru2 ni naik balik 13.1 syukurlah alhamdullillah 🤲

sya dri 30hinga36 week hb 7.4 sampai kena tambah ubat melalui air.... skrg 38week hb10.4 kira ok sdh makan hati ayam dengan makan sayur bayam merah sis insyallah cepat naik

Kalau sy, jaga mkn betul2 sis. cukup mknn seimbg. setiap hidgn mesti ade buah & syur. pstu sblm/lps mkn ubat mesti ambik buah.

alhamdulillah, dr 10.7 naik ke 11.6.. totally stop kafein.. mkn kerang.. bayam.. delima n jambu batu..

Saya makan udang & sotong, buah delima original bukan pati ya. 11.9 jadi 13.5 masa check up 36w

mkn ubt gn air sunquick